Eski DBP'li belediye başkanı tutuklandı

Iğdır'da PKK'ya yardım, yataklık ve finans sağlamak suçlarından daha önce görevden uzaklaştırılan eski DBP'li Belediye Başkanı'nda aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Iğdır'ın Hoşhaber beldesinde terör örgütü PKK'ya yardım, yataklık ve finans sağlamak suçlarından daha önce görevden uzaklaştırılan DBP'li Belediye Başkanı Ali Çam ile Başkan Vekili Kasım Ağgün, muhasebe memuru Oruç Akaras tutuklandı.

Iğdır'a bağlı Hoşhaber beldesi belediye başkanlığına 3 gün önce düzenlenen operasyonda aralarında daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan DBP'li Belediye Başkanı Ali Çam ile Başkan Vekili Kasım Ağgün'ün de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyette sorgulanan şüpheliler dün sabah Iğdır Adliyeye sevk edildi. Savcılıkta sorgulanan şüphelilerden 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, canlı kalkan olmaktan daha önce tutuklanan ve serbest bırakılan Ali Çam ile Belediye Başkan Vekili Kasım Ağgün, Muhasebe Memuru Oruç Akaras, 'terör örgütüne yardım ve yataklık', 'terör örgütüne finans sağlamaktan' iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede Ali Çam, Başkan Vekili Kasım Ağgün ve muhasebe memuru Oruç Akaras tutuklanarak F Tipi Cezaevine gönderildi.