Eski vali de başkanlığa aday

ABD başkanlık adaylığını açıklayan Minnesota eski valisi Tim Pawlenty, Cumhuriyetçi Parti'den aday olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'nin Minnesota eyaletinin eski Cumhuriyetçi valisi Tim Pawlenty, ülkede gelecek yıl düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için yarışacağını açıkladı.

Adaylığını kendisine ait internet sitesinde yayınladığı videoyla duyuran 50 yaşındaki Pawlenty, videodaki açıklamasında, "Sorunlarımızın derinliğini anlayan ve onlarla yüzleşmede cesaret sahibi olan bir başkana ihtiyacımız var. Başkan Barack Obama bu niteliklere sahip biri değil, ama ben öyleyim" dedi.

Seçim kampanyasına bugün Iowa eyaletinde başlayarak, "Amerikan halkına doğruları anlatacağını" belirten Pawlenty, "Sadece süslü konuşmalar yapmaktan çok daha fazlasını yapmalıyız. Üç yıldır bunu görüyoruz ve işe yaramıyor. Bana katılın. Benden boş sözler değil, çözümler duyacaksınız. Birlikte ülkemizi değiştireceğiz. Bu sefer, bu (değişim) daha iyi yöne doğru olacak" diye konuştu.

Kendisi bir Cumhuriyetçi olmasına karşın, demokrat eğilimli bir eyalet olan Minnesota'da iki dönem boyunca popüler bir vali olmayı başaran Pawlenty'nin, bu başarısının kazandırdığı güvenilirlik sayesinde bağımsız seçmenlerden destek alabileceği yorumları yapılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir