Eski vekil silahlı saldırıda öldü

Anatavan Partisi Bursa eski Milletvekili Mehmet Gedik silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUDANYA - Anatavan Partisi Bursa eski Milletvekili Mehmet Gedik, Mudanya ilçesinde bir restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

1987-1995 yılları arasında Anatavan Partisi Bursa milletvekilliği görevinde bulunan Mehmet Gedik, arkadaşlarıyla birlikte Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restorana gitti.

Restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izleyen Gedik ile yan masada oturan M.A.Ş. adlı kişi arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Gedik, M.A.Ş tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.

ANAP'tan 2 dönem milletvekilliği yapmıştı

Mehmet Gedik, 1953 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Gedik, serbest müteahhitlik  yapmıştı. TBMM'nin 18 ve 19. döneminde milletvekili olarak görev yapan Mehmet Gedik, 2 çocuk babasıydı.

Yılmaz: Büyük üzüntü duyuyorum

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Gedik'in silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, ''Bir zamanlar çok yakın siyaset yaptığımız, sonra siyaseten farklı düştüğümüz, uzun süre siyasi olarak mesafeli olduğumuz bir arkadaşımızdı. Ama onun içtenliğine samimiyetine, candanlığına, vefakarlığına en yakın tanık olanlardan biriyim. Böyle hiç yüzünden yaşanan bir olay yüzünden hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyorum. Bütün yakınlarına, hemşehrilerine başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

 Zanlı Emniyet'te

Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Mehmet Gedik'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınarak Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlı M.A.Ş, sağlık

kontrolünden geçirildi. Zanlı M.A.Ş, daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekiplerince Bursa'ya getirildi. Zanlının, Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.Bu arada, olay sırasında M.A.Ş'nin yanında bulunduğu iddia edilen kadının, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi. 

    

Bu konularda ilginizi çekebilir