Eskişehir'i toz kapladı

Kentte iki gündür etkili olan lodos, Afrika'daki çöllerden toz parçacıkları getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, dün geceden beri etkili olan ve lodosun etkisiyle Afrika üzerinden taşındığı bildirilen toz, hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Kentte dün gece başlayan ve sabah saatlerinde hissedilir boyutlara ulaşan toz, ev ve iş yerleri ile araçlar ve sokakları kirletti.
Vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Kamu binaları ve meydanlar, ekipler tarafından temizlendi.
Çok sayıda vatandaş araçların üzerinde biriken tozu temizletmek için otomobil yıkama yerlerine gitti, kuyruklar oluşturdu. Tozdan etkilenen bazı ev ve iş yerleri de hortumla yıkandı.
Meteoroloji Bölge Müdürü Ali Aslan, kentte iki gündür etkili olan lodosun Afrika'daki çöllerden toz parçacıkları getirdiğini bu durumun gün boyu süreceğini söyledi.
Söz konusu durumun çevre illerde de yaşandığını ifade eden Aslan, "Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda telefon aldık. Vatandaşın paniğe kapılmasına gerek yok. Toz lodostan kaynaklandı. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin. Geçici bir tabiat olayı yaşanıyor."
Bu konularda ilginizi çekebilir