Esnafa düşük faizli kredi

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kredilerde üst limiti 35 bin TL'den 50 bin TL'ye yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS- Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından esnaf ve sanatkara sağlanan düşük faizli kredilerde, üst limitin 35 bin TL'den 50 bin TL'ye yükseltildiği bildirildi.

Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kullanımında üst limitin yükselmesiyle birlikte esnaf ve sanatkara daha fazla kredi imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

1 Eylül 2010 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıl vadeli, 12 taksit halinde ödenecek olan kredilerde faiz oranının yüzde 5'e düşürüldüğünü kaydeden Demirgil, şunları belirtti:

"Esnaf ve sanatkarımıza sağladığımız düşük faizli kredilerde 2 ve 3 yıllık ödeme planında ise yıllık faiz oranı yüzde 6 olarak uygulanıyor. Kredi limitlerimizin de yükselmesiyle esnaf ve sanatkarımız daha fazla kredi kullanma imkanına da kavuşmuş oldu. Daha önce 35 bin TL olan üst limitimiz 50 bin TL'ye yükseldi. Düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarımız artık 50 bin TL'ye kadar kredi alabilecek. Yeni iş kuracak olan ya da mevcut işini büyütmek isteyen tüm esnaf ve sanatkarımızı kooperatifimize bekliyoruz."

Esnaf ve sanatkarın finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, rekabet güçlerini artırabilmesi ve yapısal dönüşümlerine katkıda bulunması amacıyla kredi limitlerinin yükseltildiğini vurgulayan Demirgil, "Kooperatifimizce esnaf ve sanatkarımıza yönelik kullandırdığımız bu kredi, esnafımıza ilaç gibi gelecek. Dünyayı etkisi altına alan kriz sonrası esnafımız zor bir dönemden geçti. Kredi arayışları içerisine giren esnaf, nakit sıkıntısını sağladığımız kredilerle giderdi. Limitlerin yükseltilmesi ve faizlerin indirilmesi ile kooperatifimiz tarafından sağlanan kredilerin avantajı bir kat daha arttı. Esnafımızı ve sanatkarımızı bu cazip krediyi kullanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Faiz oranlarında yaşanan düşüşe de değinen Demirgil, esnaf ve sanatkarın 1951 yılından itibaren gördüğü en düşük faiz oranına bu dönemde ulaşıldığını belirterek, kooperatiflerince sağlanan kredilerin bankalara oranla daha avantajlı olduğunu, 1 yıldan 3 yıla kadar ödeme imkanına sahip olan esnaf ve sanatkara her türlü kolaylığı sağladıklarını, yaşanan bu indirim sonrası kredilere talebin de bir kat daha arttığını ifade etti.

Faiz indirimine de değinen Demirgil, "1 Eylül 2010'dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası'nın uyguladığı faiz oranı yüzde 13'ten yüzde 10'a çekildi. Yüzde 10'luk faizin de yüzde 5'ini Hazine karşılıyor. Yani esnafımız 1 yıla kadar vadeli kredilerde sadece yüzde 5 faiz ödeme olanağına kavuştu" bilgisini verdi.

Demirgil, düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarı kooperatiflerine davet etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir