Ethem Sarısülük son yolculuğuna uğurlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara'da düzenlenen gösteride yaralanıp tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için tören düzenlendi. 

Ethem Sarısülük'ün cenazesinin Kızılay'da vurulduğu yere götürülmesinin engellenmesi üzerine Batıkent'te bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'ne geri getirildi. Cenaze burada morga konulurken, Kızılay'daki tören için bulunan grup da Batıkent'e geldi. Yeni katılımlarla birlikte, cemevinin önünde binlerce kişi toplandı. Daha sonra cenaze morgdan çıkarılıp, cemevi önüne getirilerek bir Alevi dedesi tarafından tören başlatıldı. Meydanda bulunanlardan rızalık ve helallik alındı. Ardından kitle "Diktatör istifa", "Direne direne kazanacağız", "Her Taksim her yer direniş" sloganları attı. 
Sarısülük'ün cenazesi yapılan törenlerin ardından Çorum'a gönderilirken, Sarısülük Sungurlu'nun Beylice Köyü'nde toprağa verilecek. 

CHP'li vekiller de Çorum'a gidiyor
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Mersin Milletvekili Alirıza Öztürk ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Sarısülük'ün Çorum'daki cenaze törenine katılmak üzere Ankara'dan yola çıktı. 
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de Çorum'daki törende hazır bulunacak.