Ethem Sarısülük'ü vuran polisin şubesi değiştirildi

Gezi protestolarında başından vurulan ve beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük'ü vuran polisin şubesi değiştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara’daki Gezi Parkı’na destek eyleminde yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük’ü vuran polisin kimliği belli oldu. Kızılay bölgesindeki tüm MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle kimliği belirlenen polis, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Personel Şube Müdürlüğü emrine kaydırıldı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun ve Meltem Özgenç'in haberine göre kargaşa anında tabancasını çıkararak havaya ve kalabalığa doğru ateş açan polisin silahına el konuldu. Polisin ismi açıklanmadı. Şüphelinin isminin, Adli Tıp Kurumu’ndan savcılığa gelecek kesin raporla birlikte açıklanacağı belirtildi. Ankara Numune Hastanesi doktorları, Ethem Sarısülük’ün koma halinin devam ettiğini söylerken, ağabey Mustafa Sarısülük, “Bize bizzat bildirdiler. Siyasi nedenlerle açıklamıyorlar. Kardeşimin organlarını da bağışlamak istedik ancak savcılık tam otopsi yapılacağı için bu isteğimizi reddetti” dedi.   

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Ethem Sarısülük olayıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet Müdürü Kadir Ay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Grup suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra, ellerinde Sarısülük’ün fotoğraflarıyla Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir