eTohum Kampı'nda gençler, profesyonellerle buluştu

İnternet sektörünün önde gelen isimleri, deneyimlerini genç girişimcilerle paylaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen eTohum Girişimcilik Kampı'nda, internet sektörünün önde gelen isimleri, deneyimlerini genç girişimcilerle paylaştı.

Genç girişimcilerle, konularında yatırım yapabilecek şirket ve profesyonelleri bir araya getiren bir platform olan eTohum'un 2. Girişimcilik Kampı, Antalya Belek'teki Rixos Premium Otel'de yapıldı.

eTohum Kurucusu Burak Büyükdemir, yaptığı açıklamada, bu yılki kampta internet şirketlerini ağırladıklarını söyledi. 2010 yılının internet şirketlerinin yılı olacağını belirten Büyükdemir, "Ekonomik durgunluk dönemlerinde kurulan firmalar, iş süreçlerini rakiplerine göre daha verimli şekilde düzenleyebiliyorlar. 2001 krizindeki internet girişimlerinin bir kısmı bugün büyük ölçekli şirketler haline geldiler. Şimdi ise yeni internet girişimlerine öncülük yapıyorlar" dedi.

etohum Girişimcilik Kampı sayesinde sektörün önde gelenlerinin yeni girişimcilerle bir araya geldiğine dikkati çeken Büyükdemir, bu şekilde kampa katılanların karşılıklı olarak deneyimlerini paylaşma şansı yakaladıklarını vurguladı.

İhtiyaçları analiz edip, çözüm üretin

Pegasus Havayolları Kurucusu Ali Sabancı, kampa katılan genç girişimcilere, gençlerin ihtiyaçları analiz eden, çözüm üreten, güçlü ve ümitli olmaları gerektiğini anlattı.

Yapılan araştırmalarda, ülkelerin çıkardığı girişimcilerle kişi başına düşen gelir arasında korelasyon bulunduğunun ortaya çıktığını belirten Sabancı, "Daha fazla girişimcinin olduğu ülkelerde gelir artıyor. Bu nedenle Türkiye'de girişimciliğin daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de yatırımlarıma devam ediyorum. Yatırım yaparken girişimcilerin özellikle dürüst ve işlerine bağlı olmalarına, çalışkan, sabırlı, icraat yapabilen, ayrıca kendini işiyle tarif etmekten memnun olanlara dikkat ediyorum. Çalışkan, sabırlı ve dürüst olan başarıyı yakalar" dedi.

Ebay Türkiye Temsilcisi Sina Afra ise, Türkiye'nin 2006 yılında yabancı yatırımcı açısından ilk kırılma noktasını yaşadığını, şimdi ise ikincisine doğru yol alındığını belirterek, fonların şu anda hacmi olan bir ülkede kendini ispatlamış bir iş modeline yatırım yapma fikrini değerlendirdiklerini söyledi.

Tek işe odaklanıp, hızlı hareket edin

Yemeksepeti.com'un kurucu ortaklarından Melih Ödemiş ise, girişimcilere inandıkları işin peşinden gitmeleri ve tek işe odaklanarak çok hızlı hareket etmeleri gerektiğini aktardı.

Kamp'ta Mynet.com'un Kurucusu Emre Kurttepeli, girişimcilere hedeflerini doğru belirlemelerini, işe odaklanmalarını, verimli çalışmalarını ve kullanıcı dostu ürünler yapmalarını önerdi.

Eksisozluk.com Kurucusu Sedat Kapanoğlu da, Eksisozluk'un yarattığı etkinin kendisini aştığını ve sözlüğü artık tüm kullanıcıların sahiplendiğini belirterek, Türkiye'nin en özgür platformunu yaratmaya çalıştığını söyledi.

Kamp süresince ayrıca Savaş Şakar girişimcilere proje yönetimleri, iş planı ve yatırımlara yapacakları sunum konusunda detaylı bilgiler verdi. Avukat Gökhan Ahi de, Türkiye'de şirket kurulumları ve fikri mülkiyet hakları konusunda girişimcilerin sorularını yanıtladı.

Erdem Yurdanur Mackolik.com'un kuruluşunu ve bir projenin hangi aşamalardan geçtiği konusunu paylaşırken, Nokta İnternet Teknolojileri Kurucusu Tümay Asena da izlesene.com ve blogcu.com'u satın alma süreçlerini yeni internet girişimcilerine aktardı.

eTohum Girişimcilik Kampı, bugün sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir