Euro, 3 lirayı aşamıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag / İntegral Menkul Değerler Analist

EUR/TRY paritesi, 3.00 direncini aşmakta başarısız kalıyor. TL, hem ABD Doları hem de Euro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.  İçeride, bugün Merkez Bankasından faiz kararı takip edildi. Beklenildiği gibi Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu. Karar sonrası, EUR/TRY paritesi üzerinde hareketlilik yaratmadığı görüldü. 
Küresel piyasalarda, Euro’nun değer kazanmaya başlaması EUR/TRY paritesinin yukarı yönlü hareketlerini destekliyor. Ancak bizim içeride siyasi gelişmeler nasıl fiyatlamalar üzerinde ağırlık kazanmış durumdaysa, Avrupa’da Yunanistan ile ilgili gelen her haber Euro üzerinde oynaklığı arttırabiliyor. Bu nedenle, EUR/TRY paritesinde hem içeriden hem de Avrupa’dan gelen haberler yakından takip edilmeli. 

EUR/TRY paritesinde, içeride koalisyon haberleri ve doğudaki gelişmelerin etkisiyle TL’deki negatif baskı sürebilir. Bu nedenle, EUR/TRY paritesinde yukarı eğilimler devam edebilir. Paritede, 3.00 direnci yakından takip edilmeli. Bu direncin kırılmasıyla paritede 3.04 direnç noktasına doğru hareketlenmeler görülebilir. Paritede geri çekilmelerde 2.9840 destek seviyesi olarak hedeflenebilir. 

Dirençler: 3.01/3.0430/3.0740
Destekler: 2.9840/2.95/2.93 

eur-001.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/