Euro Bölgesi'nde enflasyon düştü

Sanayi üretimi artış oranları Almanya'da yüzde 13,1, Fransa'da yüzde 8,4, İtalya'da yüzde 7,3, İngiltere'de yüzde 3,9, İspanya'da yüzde 3,3 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Euro Bölgesi'nde enflasyon düşüşe geçerken güçsüz euronun sağladığı rekabet avantajı sanayi üretiminin artmasını sağladı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, ortak para euro kullanan 16 ülkede mayıs ayında yüzde 1,6 düzeyindeki ortalama enflasyon, haziran ayında yüzde 1,4'e geriledi.

27 üyeli AB'de ise mayıs ayında yüzde 2'ye ulaşan enflasyon oranı geçen ay yüzde 1,9'a indi.

AB'de en yüksek enflasyona sahip ülkeler yüzde 5,2'yle Yunanistan, yüzde 5'le Macaristan ve yüzde 4,3'le Romanya olurken İrlanda'da yüzde 2 ve Letonya'da yüzde 1,6 ile eksi enflasyon kaydedildi.

Öte yandan Eurostat, Euro Bölgesi'nde sanayi üretiminin mayıs ayında, bir önceki aya göre yüzde 0,9 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 arttığını duyurdu.

Sanayi üretimindeki artış AB genelinde de bir önceki aya göre yüzde 1 ve 2009'un mayıs ayına göre yüzde 8,7 düzeyinde gerçekleşti.

AB'de mayıs ayında sanayi üretimi yıllık bazda sadece yüzde 6,3'le Yunanistan'da ve yüzde 1,7'yle Bulgaristan'da geriledi.

Sanayi üretimi artış oranları AB'nin büyük ekonomilerinden Almanya'da yüzde 13,1, Fransa'da yüzde 8,4, İtalya'da yüzde 7,3, İngiltere'de yüzde 3,9 ve İspanya'da yüzde 3,3 oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir