Eurobank Tekfen'den yeni yatırım alternatifi

Banka, "Yüzde 100 Anapara Garantili Yeryüzü Kaynakları Alt Fonu" sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Eurobank Tekfen, anapara garantisine sahip olarak kolay ve risksiz yatırım yapmak isteyenlere, TSKB Garantili Şemsiye Fonu'na bağlı Eurobank Tekfen A.Ş. Yüzde 100 Anapara Garantili Yeryüzü Kaynakları Alt Fonu ile yeni bir yatırım alternatifi sunuyor.

Eurobank Tekfen'den yapılan açıklamada, perakende bankacılık alanındaki çeşitli ürün ve hizmetleri ile 2010 yılında büyümeyi hedefleyen Eurobank Tekfen'in, Bireysel Bankacılık alanındaki ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla TSKB A.Ş. ile işbirliği yaptığı belirtildi.

Türkiye'de 46 şubesi ile hizmet veren Eurobank Tekfen'in TSKB işbirliği ile kurduğu "Yüzde 100 Anapara Garantili Yeryüzü Kaynakları Yatırım Fonu" ile sermaye piyasalarının sunduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen yatırımcılara yeni bir yatırım alternatifi sunduğu kaydedildi.

Eurobank Tekfen Genel Müdür Yardımcısı Şebnem Dönbekci konuya ilişkin değerlendirmesinde "Kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak, portföy çeşitliliği sağlamak ve emtialara yatırım yaparak yükseliş fırsatlarından yararlanmak isteyen yatırımcılara yönelik çıkardığımız Yeryüzü Kaynakları Fonumuzu 29 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında müşterilerimize sunuyoruz" dedi.

19 farklı emtiaya yatırım

Fon'un Dow Jones UBS emtia endeksine dayalı olduğu bilgisini veren Dönbekci, fonun dayanak varlığının içeriğinin ise enerji (petrol, doğal gaz gibi), değerli madenler (altın, gümüş gibi), endüstriyel metaller (bakır, alüminyum gibi) ve tarım ürünlerinden (soya fasulyesi, mısır gibi) oluşan 19 farklı emtiaya yatırım yaptığını bildirdi.

Açıklamada, Eurobank Tekfen ve EFG İstanbul Menkul Değerler'in, Yüzde 100 Anapara Garantili Yeryüzü Kaynakları Yatırım Fonu'nu 9 Nisan 2010 tarihine kadar Eurobank Tekfen, EFG İstanbul Menkul Değerler ve TSKB şubelerinde satışa sunacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir