Evlere bin megabit internet

Superonline, Turkcell Superonline oldu; eve kadar fiber internet erişimini saniyede 1000 megabite kadar yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Grup şirketi olarak 2004 yılından bu yana faaliyetini sürdüren telekom operatörü Superonline, bundan böyle müşterilerine Turkcell Superonline markası ile hizmet verecek.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısında Superonline'ın bundan sonra yola Turkcell Superonline markasıyla devam edeceğini açıkladılar. Ciliv, grubun genişbant stratejisi doğrultusunda bugüne kadar Superonline'a yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve şirketin Turkcell Grup'a olan katkısının her geçen gün daha da büyüdüğünü vurguladı.

Fiber internet saniyede 1000 megabite çıktı

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise; "2007 Ekim'inde başlayan ve bugün Türkiye'de evlere kadar 100 Mbps'lik fiber optik bağlantı sağlayan omurgamız ile 73 kente ve 25 bin km'yi aşkın altyapıya ulaşmış bulunuyoruz. Turkcell Superonline, son üç yılda toplam 1,4 milyar TL'lik yatırımla evlere ve şirketlere fiber internet götüren ilk şirket oldu. Mevcut durumda ulaşılan hane ve iş yeri sayısı 700 bine yaklaştı.

2011 sonuna kadar omurgamızı 28 bin km uzunluğa çıkararak 10 ilde ulaştığımız hane sayısını bir milyona çıkartacağız. Ayrıca fiber optik altyapımızla sekiz noktadan yurtdışına çıkışımız var. Şimdi de eve kadar fiber internet erişimini saniyede 1000 Megabit'e kadar yükseltiyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir