Evlere serviste yeni dönem başlıyor

Bünyesine Pizza Hut Delivery'i de katan Turkent, 2011 sonuna kadar 45 şubede hizmet vermeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkent, Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken markalarına yeni markası Pizza Hut Delivery'yi ekledi.

Turkent Gıda A.Ş., 2010 yılının başında, yabancı ortağının tüm hisselerini satın alarak yüzde yüz sahibi olduğu Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken'dan sonra  3. Markası Pizza Hut Delivery ile evlere serviste yeni dönem başlatıyor. Pizza Hut Delivery, franchasing sistemi ile 2011 sonuna kadar 45 şubede hizmet vermeyi planlıyor.

Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Turkent A.Ş. Genel Müdürü Serhan Süzer, 1989 yılında Pizza Hut restoranlar zincirini Türkiye'ye getirerek Türk halkını pizza ile tanıştırdıklarını söyledi.  Süzer, bugün Türkiye'de 6 ilde toplam 39 Pizza Hut restoranı ve Kentucky Fried Chicken'ın da 89 restona ulaştığını belirtti.

Turkent AŞ'nin hisselerinin yüzde 100 Süzer Gruba geçtikten sonra yeniden yapılanma sürecine girdiğini belirten Süzer, bu yılı yüzde 15-20 oranında büyümeyle kapatmayı öngördüklerini söyledi.

Ev ve iş yerlerine servisin birkaç sene öncesine kadar ciddi oranda artmasıyla bir dünya markası olan Pizza Hut'ın uzmanlığına, kalitesine ve lezzetiyle doğru orantıda Türkiye'de de yapılanmaya geçtiğini dile getiren Süzer, "Pizza Hut Delivery konseptinin de franchise sürecini bu vesileyle başlatıyoruz. 2011 sonuna kadar İstanbul ve Marmara bölgesi ağırlıklı olmak üzere 45 şube hedefliyoruz. Bu yatırımın toplam miktarı yaklaşık 15 milyon dolar. Sağlayacağı istihdam ise 1000 kişiye yakın. İlk şubemizi 18 Ekim'de Maslak'ta, ikinci şubeyi ise 28 Ekim'de Kavacık'ta açacağız. Bu şubelerimizi hayata geçirmek için 1 milyon dolar yatırımla ilk fabrikamızı da Sultanbeyli'de kurduk.  Artık önümüzdeki her türlü rakamı yukarı çekiyoruz. Restoran, çalışan, ürün, kampanya... Hepsini…" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir