”Evrakta tahrifat yok”

Zahid Akman'ın Avukatı Almanya'dan Akman'la ilgili olarak gelen belgede bir tahrifatın sözkonusu olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın vekili Avukat Hakan Yıldız, "Bugün medyada yer alan iddiaların aksine evrakta tahrifat şeklinde bir eylem yoktur. Olay, müvekkilin özel hayatına ilişkin bir e-mailin sadece bir kısmını kamuoyu ile paylaşmasından ibarettir" dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada Yıldız, bugün bazı basın yayın organlarında, "Main-Taunus-Kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi tarafından müvekkil hakkında düzenlenen ve müvekkil tarafından kamuoyu ile paylaşılan yazının orijinal olmadığı" şeklinde bazı iddialara yer verildiğini belirtti.

Avukat Yıldız belgenin, Almanya'da yürütüldüğü belirtilen Deniz Feneri e.V. konulu soruşturma kapsamında hakkında Almanya'ya giriş yasağı olduğu iddiasıyla basında yer alan bir yazı üzerine Akman'ın avukatlarına Alman makamlarından elektronik ortamda gönderildiğini ifade etti. Yıldız, Akman'ın mailin "hakkında Almanya İkamet Yasası'nın 11. maddesi gereğince yurt içine giriş yasağı olmadığı" yönündeki kısmını kamuoyu ile paylaştığını kaydetti.

Akman'ın, e-mailin devamında yer alan kısmı ise "söz konusu iddiayı doğrudan ilgilendirmediğinden ve özel hayatına ilişkin olduğundan şahsında mahfuz tuttuğunu" ifade eden Yıldız, paylaşılmayan kısmın içeriğinde özetle, "halen yürütülmekte olan soruşturma nedeniyle müvekkilin ülkeye giriş yaparken Yabancılar Polisi ile irtibata geçmesinin istenildiğini" belirtti.

Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kaldı ki müvekkil, Şubat 2009'da sırasıyla Paris, Brüksel, Rotterdam, Amsterdam'a gitmiş, Alman makamlarının kararlarının geçerli olduğu Schengen kapsamında olan bu şehirlerde herhangi bir hukuki problem yaşamamıştır. Bugün medyada yer alan iddiaların aksine evrakta tahrifat şeklinde bir eylem yoktur. Olay, müvekkilin özel hayatına ilişkin bir e-mailin sadece bir kısmını kamuoyu ile paylaşmasından ibarettir.

Anayasamızın hükümleri gereğince hiçbir kimse özel hayatıyla ilgili bilgileri veya kendisi hakkındaki verileri paylaşmaya zorlanamaz. Müvekkilin söz konusu iddia ile ilgili bir suça konu eylemi olmadığı gibi gerektiğinde veremeyeceği bir hesabı da yoktur.

Ayrıca söz konusu e-mailin halen ülkemizde devam eden savcılık soruşturmasını ilgilendiren bir yönü de olmadığı gibi bu e-maile dayanarak mahkemelerin yanıltıldığı iddiası ise gerçek dışıdır. Söz konusu e-mailin kamuoyu ile paylaşılmayan kısmının, alındığı belirtilen tekzip kararı ile doğrudan veya dolaylı bir ilgisi de yoktur.

Bu haberle ilgili diğer bir husus ise, tarafımızca müvekkilin Almanya'daki avukatlarının suçlandığı iddiası olup, ilgili meslektaşlarımızın suçlanması söz konusu değildir.

Tüm bu hususlarla birlikte gerçek dışı bu iddianın bugüne kadar bekletilip 12 Haziran 2009 tarihli Taraf Gazetesi'nde yer alan ve gündeme bomba gibi düşen bir haberden hemen sonra gündeme getirilmesi oldukça manidardır."