Eylemce'ye RTÜK'ten uyarı

RTÜK, radyocu Nihat Sırdar'ın petrol zamlarının protesto edildiği 'Eylemce' programını uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, akaryakıt zamlarını protesto eden radyo programcısı Nihat Sırdar'ın programının RTÜK tarafından uyarıldığını, radyoya yönelik bu ''demokrasi dışı baskıyı'' şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, özel bir radyoda program yapan Nihat Sırdar'ın yaklaşık iki ay önce başlattığı ''Eylemce'' isimli programında, Türkiye'de kullanılan pahalı akaryakıtı protesto edildiği için program sakıncalı bulunarak RTÜK tarafından uyarıldığını, 400 bin lira para cezası vermekle tehdit edildiği, programcının akaryakıt zamlarını protestosunu duyurmaktan vazgeçtiğini belirtti.

Hükümet yetkilileri ve bakanların, Türkiye'deki pahalı akaryakıta gerekçe olarak ham petrol fiyatlarındaki artış ve Kuzey Afrika'daki olayları gerekçe gösterdiğini belirten Çetin, şunları kaydetti:

''Bu gerekçelerin tamamı yalandır. Çünkü ülkemizdeki akaryakıtın dünyanın en pahalı akaryakıtı unvanı yeni bir unvan olmayıp, yıllardır birinciliği kimseye kaptırmadığımız unvandır. Sebebi ise satış fiyatının yüzde 65'ini oluşturan KDV ve ÖTV adlı dolaylı vergilerdir. Yurt dışında 1 liraya satılan bir litre benzin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 4,1 liradır. Bunun uygulayıcısı, savunucusu ise hükümettir.''

Nihat Sırdar'a ve program yaptığı radyoya yönelik ''demokrasi dışı baskıyı'' şiddetle kınadıklarını belirten Çetin, ''Her zaman zamlara ve baskılara karşı olan, tüketicilerimizin pahalılığa ve zamlara karşın haklı mücadelesinden yana olan Sırdar'ı yürekten destekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Vosvos'lu protesto

Hükümetin Vergi Dava Daireler Kurulunun akaryakıttaki ÖTV artışının yürütmesini durduran karara uymasını isteyen Çetin, 6 Mart Pazar günü saat 13.00'de Anıtpark'ta Ankara Vosvos Kulübü ile söz konusu zamların protesto edileceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir