Facebook erişimi tehlikeye girdi

BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Facebook'la ilgili bir risk söz konusu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Bilişim Zirvesi'10"un açılış töreninde yaptığı konuşmada, bazı internet sitelerine erişimin engellenmesi konusuna da değindi.

Acarer, internet konusunda Türkiye'de yapılan haberlerin "kamuoyunu çarpıttığını" belirterek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yürütme organı olarak kendilerinden internet sitelerinin kapatılmaması konusunda ekstra çaba sarf etmelerini istediğini kaydetti.

Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yürütme organı, kamu görevlileri işleri yürütür, alınan mahkeme kararını yorumlayamaz. Facebook'la ilgili bir risk söz konusu. İnternet Başkanlığındaki arkadaşlarımız mahkeme kararlarına ekstra çaba sarf ederek, Facebook'la sürekli iletişime geçerek, burada Youtube benzeri bir sorunun çıkmamasına azami gayret gösteriyorlar. Ama maalesef yansıyan haberlere baktığımızda 'BTK, Facebook'u da kapatacak'.

Bu konuda herkesin bu olayın, sorunun özünü çözebilmemiz için sağlıklı değerlendirme yapması lazım. Sorun nereden kaynaklanıyor, önce bunu tespit edeceğiz. Sonra nasıl çözülür ona bakacağız. Eğer 'Facebook'u da kapatacaklar' gibi ucuz eleştirilere giderseniz, bu sorun dün Youtube'da vardı, devam ediyor; yarın başka sitelerde de olur."

Bilişim Zirvesi

Bu arada "Oyun Yeniden Başlıyor" temasıyla gerçekleştirilen zirvenin ilk gününde, panel ve sunumların yanı sıra "Doğa İçin Çal" müzik dinletileri ve Manuel Reina&Bato Tato flamenko dans gösterisi de gerçekleştirildi.

Bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden de katılımcıların ağırlandığı zirvede 21. yüzyılın ikinci on yılına ilişkin stratejiler ve öngörüler ele alındı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir