Fail pedofili hastası ise tedavi edilecek

Bakan İslam, çocuklara karşı istismar suçlarına ilişkin düzenlemeyle ilgili "Fail pedofili hastaysıysa hem tedavi olacak hem cezasını çekecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuklara karşı istismar suçlarına ilişkin yeni düzenlemeyle ilgili, "Failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek. Eğer böyle bir hastalık varsa tedavisi yoluna gidilecek. Eğer pedofili hastasıysa onun dışarıda tedavisi diye bir şey asla yok. Bir taraftan cezasını çekecek, çekerken de tedavi olacak" dedi.

İslam, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı'ndan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çocuk istismarı ve çocuk cinayetleri cezalarında da artış öngören yeni yargı paketinin ne zaman yasalaşacağının sorulduğu İslam, düzenlemenin komisyonun ardından Genel Kurul'da tartışılacağını anımsatarak, bir süre vermenin zor olacağını söyledi.

İslam, "Tahmin ediyorum muhalefet partileri dahil tüm partiler konsensüs içerisinde, çok fazla vakit kaybetmeden yasayı geçireceğiz. Öyle olduğunu düşünüyorum. Bizimle ilgili pek çok yasada böyle bir fikir birliği olmuştur, oluşmuştur. Bu konuda bütün partilerin destek vereceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

Pakette cinsel saldırıda bulunan kişi için tıbbi tedavi öngörüldüğünün anımsatılması ve ayrıntıların sorulması üzerine de İslam, tıbbi müdahaleyle ilgili ayrıntı vermesinin mümkün olmadığını, kanunda bir çerçeve çizildiğini, konunun alt mevzuatla düzenleneceğini kaydetti. İslam, "Alt mevzuatla tıbbi kurumlara müracaat edilecek çocuklara karşı istismar suçlarında. Failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek. Eğer böyle bir hastalık varsa tedavisi yoluna gidilecek" dedi.

"Pedofili hastası cezasını çekecek mi? Hastanede mi cezaevinde mi olacak" sorusuna da  İslam,  "Eğer pedofili hastasıysa onun dışarıda tedavisi diye bir şey asla yok. Bir taraftan cezasını çekecek, çekerken de tedavi olacak" yanıtını verdi.

Tasarıyı görüşmek üzere TBMM'deki partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya karşılık da İslam, bir toplantı yapmayı tasarladıklarını ancak henüz davet iletemediklerini aktardı. Bakan İslam, "Bu hafta sonuna kadar kendilerine davetimizi ileteceğiz, kabul ederlerse bu konu da dahil olmak üzere Bakanlığımızın konularıyla ilgili bir görüşme yapacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir