Faiz ve borsada satışlar hızlandı

Gösterge faiz son 8 ayın zirvesini test etti, İMKB gün içinde 63 binin altına sarktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada günün ikinci yarısında satış baskısı arttı. Gösterge faiz, son 8 ayın zirvesine çıkarken, İMKB 63 bin seviyelerine geriledi.

Libya'da yaşanan yönetim karşıtı gösteriler yakından izlenmeye devam ederken, ayaklanmanın piyasa üzerindeki olumsuz etkisi nispeten dağıldı. Bugün Avrupa cephesinde özellikle de İtalya, Portekiz ve İrlanda borsalarında toparlanma çabaları bir adım daha öne çıktı.

Yurtiçinde İMKB’de tepki alımı denemeleri cılız kalırken, günün ikinci yarısında düşüş hızlandı. Endeks 62.737 seviyesine kadar indi ve gün içinde yüzde 3’e yakın değer kaybı yaşandı.

Bileşik Endeks, günü ise 1527 puan ve yüzde 2.36 değer kayıpla 63.131 puandan tamamladı. Gün sonunda 3.19 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Faiz 8 ayın zirvesinde

Öte yandan faiz cephesinde artan satışlarla yükseliş hızlandı. Gösterge tahvilin faizi yüzde 8.72 ile son 8 ayın zirvesine çıktı. 7 Kasım 2012 itfa tarihli faiz spot kapanışını yüzde 8.57’den yaparken, yarın valörlü işlemler yüzde 8.64’ten geçildi.

Dolar ve Euro primlendi

Uluslararası piyasada bugün Euro/Dolar 1.38 sent seviyelerine yaklaştı. Yurtiçinde ise dolar ve euro prim yaptı. Serbest piyasada dolar 1.6020 liradan, euro 2.2020 liradan kapandı. Şu sıra Interbank işlemlerde ise Dolar'da en iyi alış/satış 1.6030/1.6050, Euro’da en iyi alış/satış 2.2065/2.2098 TL düzeyinde.

Petrol fiyatı da 'ayaklandı'

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir