Faiz ve döviz gevşedi, borsa çıkış trendini koruyor

Alternatif piyasadaki gevşeme, İMKB'de yükselişi destekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada, yakalanan olumlu havaya paralel olarak yükseliş eğilimi devam ediyor. Endeks açılışını 376 puan artışla 53.609 puandan gerçekleştirdi.

Faiz ve dövizdeki geri çekilme ile yurtdışındaki iyimser tablo, İMKB hisse senetleri piyasasında alım tarafına destek olmaya devam ediyor.

Hazine’nin iç borçlanma oranını yüzde 99 seviyesinden yüzde 90-95 aralığına çekmeyi planlaması sonrasında faizde geri çekilme yaşanırken, 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde bugün 9.05 seviyesinde.

Euro/Dolar 1.38 sent seviyelerine çıkarken, içeride dolar/TL 1.52’nin altını zorluyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5190/1.5210 TL düzeyinde.

Alternatif piyasadaki gevşemenin de desteğiyle 53.813 puana kadar çıkan Ulusal-100 Endeks, küçük çaplı kar satışları sonrası 53.500 puan seviyelerinde. Endeks saat 10:11 itibariyle 53.509 (+317) puanda yer alıyor.

Bu arada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali kural taslağının son şeklini almak üzere olduğunu ve bu yılın ilk yarısında Meclis’e göndereceklerini söyledi.

Yurtdışı piyasalarda ise Fed ve BOJ beklendiği gibi faizleri değiştirmedi. Fed düşük faiz politikasına devam edeceğini açıklarken ve Japonya Merkez Bankası’nın kısa vadeli kredi destek programını  10 trilyon yenden 20 trilyon yene çıkardı. Bunların yanında S&P’nin Yunanistan’ı olası bir not indirimi için izlemekten vazgeçmesi de olumlu etkisini sürdürüyor.

Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı inşaat sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı ÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir