Faizde yükseliş hızlandı

Gösterge faiz yüzde 9.66'ya çıkarak Mayıs 2010'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Tahvil-bono piyasasında dün Merkez Bankası toplantısı sonrası başlayan yükseliş, bugün de sürüyor. Gösterge faiz yüzde 9.66'ya çıkarak Mayıs 2010'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

TCMB'nin dünkü PPK toplantısında borç verme faizleri artırmasının ve genişletici politika görüşünü kaldırmasının ardından gösterge tahvilde başlayan yükseliş bugün de devam ediyor. 17 Temmuz 2013 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz Mayıs 2010'dan bu yana en yüksek seviye olan yüzde 9.66'yı gördü. Gösterge faiz günün ilk yarısını yüzde 9.42 bileşik seviyesinde tamamlamıştı.

Dolar/TL 1.85 düzeyinde

Merkez Bankası 28 Ekim vadeli repo ihalesinde 11 milyar lira verdi. İhaleye 24.309 milyar lira teklif geldi. Öte yandan Merkez Bankası bugün düzenlediği döviz satım ihalesinde 350 milyon dolar sattı. İhaleye 584 milyon dolar teklif geldi.

Döviz satım ihalesi sonrası sınırlı gevşeme gösteren dolar 1.8500 seviyesinde yer alıyor. Bankalararası piyasada şu sıra en iyi alış/satış 1.8485 /1.8500 TL düzeyinde. Euro ise 2.5545 liradan işlem görüyor.

İMKB yatay seyre geçti

Dün özellikle bankacılık hisselerinde artan satışlarla düşüşünü hızlandıran İMKB'de yeni gün de eksi bölgede başladı. Bir ara tepki alımlarıyla 56 bin seviyesine yükselen endeks, ilk seans 44 puan eksiyle 55.860 puandan kapattı. Borsa saat 14:30 itibariyle 55.686 (-218) puanda yer alıyor.

Bu arada Morgan Stanley, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMEA) bankalar portföyü içinde Türkiye'nin ağırlığını para politikası beklentilerinde ve karlılık görünümünde artan bozulmayı gerekçe göstererek "eşit ağırlık" seviyesine indirdi. 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir