”Fakirlik üzerinden oy kapmaya çalışanlara ders verilmeli”

DSP Genel Başkanı Sezer, esnafın büyük sıkıntıda olduğunu, işsizliğin tarihinde en üst noktaya ulaştığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin artık 21. yüzyılda işsizliği konuşmaması gerektiğini belirterek, "fakirliği, yoksulluğu konuşan, halkımızın fakir olmasının üzerinden oy kapmaya çalışanlara da bir ders verilmesi lazım" dedi.

Sezer, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde halka hitap etti.

Esnafın büyük sıkıntıda olduğunu, işsizliğin tarihinde en üst noktaya ulaştığını ileri süren Sezer, halkın yarısının işsiz olduğunu, sosyal adaletsizliğin arttığını, insanların hak ettiğini, emeğinin karşılığını alamadığını söyledi.

"Fındık üreticisinden başlamak üzere çiftçi, esnaf batırıldı" diyen Sezer, şöyle devam etti:

"Büyük bir ekonomik kriz içerisinde olmamıza rağmen çiftçinin, vatandaşın halinden anlamayan, krizi de algılayamayan bir başbakan var. İşsizliği çözmek, çiftçinin, esnafın, büyük zorluklar içinde olan emeklinin derdine çare bulmak yerine, televizyon ekranlarından her şeyin iyi, güllük gülistanlık olduğunu anlatan, pembe tablolar çizen, büyüklere masallar anlatan bir başbakan var. 'Ekonomi iyi' diye masal anlatıyor. Başbakana göre herkesin işi gücü yerinde. Ben Türkiye'yi adım adım dolaşıyorum, birilerine örnek olur mu bilmiyorum? İlçe ilçe dolaşıyorum, gittiğimiz her yerde vatandaş, 'battık, yandık' diye feryat ediyor. Tabii birilerinin işi, gücü yerinde, gemileri, pırlanta dükkanları, malları, mülkleri iyi durumda. Başbakanın da ekonomik durumu çok iyi. Ona bakarak böyle söylüyor olsa gerek."

Çeşitli araştırmalara göre, Başbakan Erdoğan'ın dünyanın en zengin 8. yöneticisi olduğunu ifade eden Sezer, "O işçilikten geldi, zaman zaman işçilikten gelmekle övünüyor. İşçilikten gelip de dünyanın en zengin 8. yöneticisi oldu. Bunların içinde krallar, petrol kralları var, İngiltere kraliçesi var. Bunların hepsine yakın, çoğundan da daha fazla serveti olan bir başbakan, vatandaşın durumunu anlayamıyor, algılayamıyor. Zaten bunu anlayacak bilgisi de yok" diye konuştu.

"29 Mart iyi bir fırsat"

Türkiye'yi adım adım dolaşarak yeni bir siyaset anlayışı sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Sezer, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin artık 21. yüzyılda işsizliği konuşmaması lazım. Fakirliği, yoksulluğu konuşan, insanlarımızın, halkımızın fakir olmasının üzerinden oy kapmaya çalışanlara da bir ders verilmesi lazım. Dert bir değil, elvan elvan. Ama bunlar dertlere çözüm bulmak yerine insanlarımızın inancı üzerinden, kökeni üzerinden siyaset yaparak oy toplamaya çalışıyor. Bize kimse dinimizi öğretmeye kalkmasın. Biz biliriz, bu topraklarda Erdoğan'dan önce de insanlarımız dinini bilirdi. Erdoğan'dan öğrenecek değiliz. Biz Cumhuriyetimizi, Atatürk'ümüzü biliriz, Baykal'dan öğrenecek değiliz. Onlar yapabiliyorlarsa işsizliğe çözüm bulsunlar, Türkiye'yi, milletimizi güçlendirsinler, kalkındırsınlar. Bu kayıkçı kavgasına onlar son vermeyecek, demek ki son verme görevi milletimizin. Kötü gidişe son vermek için 29 Mart iyi bir fırsat. Hem AK Partilileşen Baykal'a, hem de Erdoğan'a bu seçimde 'dur' diyeceğinize inanıyorum."

Konuşmasının ardından ikram edilen Kandıra yoğurdunu yiyen Sezer, "Eskişehirliler bana kızmasın ama" diyerek Kocaelispor atkısı taktı ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.