Fatih Sultan Mehmet'te zincirleme kaza

Kazada biri ağır 2 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beykoz'da, köprü yakınındaki TEM Otoyolu Kavacık mevkisinde 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında biri ağır 2 kişi yaralandı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönüne giden Doğan Sel yönetimindeki 34 TU 6969 plakalı kamyonet, köprü yakınındaki TEM Otoyolu Kavacık mevkisinde, hızın da etkisiyle duramayarak önünde giden Cengiz Biber'in kullandığı 34 HC 267 plakalı otomobile vurdu. Bu araç duramayarak aynı yöndeki Bayram Eren idaresindeki 34 FCH 54 plakalı sebze yüklü kamyona çarptı.

Bu sırada arkadan gelen 2 otomobil, bir kamyon ve bir kamyonet de kaza yapan bu araçlara çarpmamak için yavaşlayınca birbirleriyle çarpıştı. Kazada, kamyonetinde sıkışan sürücü Doğan Sel ve otomobil sürücüsü Cengiz Biber yaralandı. Hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen Sel, sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri ile sağlık görevlilerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Doğan Sel, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Biber ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazaya karışan bazı sürücüler, otoyolun geçtiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Sarıyer yönünün yol çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldığını ve bu yöndeki trafiğin karşı yöndeki bir şeritten sağlandığını, ancak herhangi bir uyarı levhası konulmadığını ileri sürdü. Kaza sebebiyle TEM Otoyolu'nun Sarıyer yönü yaklaşık 1,5 saat süreyle trafiğe kapalı kaldı. Bu nedenle otoyolda, yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Otoyoldaki trafik, kazaya karışan araçların çekilmesi ve yolun itfaiye ekiplerince yıkanmasının ardından normale döndü.