Fatih'te 5 kişi yanarak can verdi

İstanbul Fatih'te 4 katlı bir binada çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Fatih'te 4 katlı binanın çatı katında çıkan yangınla ilgili, İtfaiye Avrupa Müdürü Abdurrahman Yıldırım, 5 kişinin öldüğünü, ölenlerin önce dumandan zehirlendiklerini sonra da yanarak hayatlarını kaybettiklerini bildirdi.
Unkapanı Yavuz Sinan Mahallesi Atlamataşı Caddesi Küçükdolap Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın çatısında, saat 06.00 sıralarında çıkan yangınla ilgili İtfaiye Avrupa Müdürü Abdurrahman yıldırım şunları bildirdi:
"Yangında 5 kişi, maalesef yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler önce dumandan zehirlenmişler, sonra da yanarak maalesef hayatlarını kaybettiler."
Olayda yaralananlardan Kadir Kaya ve Gülsüm Şahin'in 3. kattan atladıkları için ayakları kırıldığı ve tedavilerinin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği belirtildi.
İtfaiye ekiplerince merdiven ile çatı katından alınan diğer yaralılar Amin Bayramov ve Vahit Berksoy ise İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bayramov ve Berksoy'un vücutlarının çeşitli yerlerinde hafif yanıklar olduğu belirtildi.
İsmi belirlenemeyen bir kişi de ambulansta ayakta tedavi gördü.
Yanan ev kentsel dönüşüm kapsamında
Yangın yerine gelerek inceleme yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Demir, şunları kaydetti:
"Yangının çıktığı ev, kentsel dönüşüm projesi kapsamında olan bir yer. İnsanların kalabileceği türden bir yer değil. 5 ölümüz var, 4 yaralımız var. Yaralılardan birinin durumu ağır. Yaralılardan biri Azerbaycan uyruklu. Yangının büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Kullanıcılar ile mülk sahibi arasında da bir kopukluk var, burada ne şekilde oturduklarına dair bir bilgi yok. Muhtarlığımızda da onlara dair bir kayıt yok. Henüz yeni gelmişler. Binada şu an oturanların da muhtarlıkta kayıtları yok. Ölenlerin içerisinde de bir yabancı uyruklu kişinin olduğunu düşünüyoruz. Bunlar Anadolu'dan çalışmak için dönem dönem gelen kişiler. Umarım kentsel dönüşüm projesinden sonra bu tür olaylar yaşanmaz. Kimlikleri hakkında bir bilgimiz yok. Sadece sayılarını biliyoruz."
Bu konularda ilginizi çekebilir