Fatih'te rehine krizi

Fatih'te uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen genç, aynı evde yaşadığı iki kişiyi, pompalı tüfekle rehin aldı. 2,5 saat süren uğraşlar sonucunda kimse zarar görmeden rehine krizi sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fatih'te S.D adlı bir genç, aynı evde yaşadığı 2 kardeşini pompalı tüfekle rehin aldı. Genci silahı bırakması için ikna etmeye çalışan polis ekipleri, sokağı trafiğe kapattı. Olayın yaşandığı apartmanın hemen karşısında ise çocukların oyun oynaması dikkat çekti. Uzun süren çabalar sonucu silahlı genç polise teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, Silivrikapı Mahallesi Alay İmam Sokak üzerinde bulunan 9 numaralı binanın birinci katında oturan 29 yaşındaki Selahattin D., aynı evde yaşadığı kardeşleriyle henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Selahattin D., pompalı tüfekle evde bulunan iki kardeşini rehin aldı. Evdeki babaları da evden çıkarak durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler sokağı trafiğe kapattı. Olay yerine ambulans ekipleri de sevk edilerek burada hazırda bekletildi. Öte yandan, olayın meydana geldiği apartmanın hemen karşısındaki parkta çocukların oyun oynaması dikkat çekti.

34534534-004.jpg

Özel harekat polislerinin de destek verdiği çalışmalarda keskin nişancılar evin çevresinde konuşlandı. Polis ekipleri ve S. D'nin babasının yaklaşık 2,5 saatlik ikna çalışmaları sonucunda, uyuşturucu bağımlısı genç, tüfeği polis ekiplerine vererek, teslim oldu.Olayı izlemek için evin çevresinde toplanan çok sayıda vatandaşı gören S. D. bir süre evden çıkmak istemedi. Polis ekipleri, vatandaşları uzaklaştırdıktan sonra S. D'yi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. 

36 suç kaydı 

Bu arada, daha önce uyuşturucu suçundan 6 yıl hapis yatan S.D'nin, 36 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.