Fazıl Say'dan İTÜ'lü öğrencilere destek konseri

İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi'nin 25.kuruluş yılı kapsamında öğrencilere burs desteği sağlamak için düzenlenecek programın misafiri piyanist Fazıl Say olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Piyanist Fazıl Say, İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi'nin 25. kuruluş yılı kapsamında öğrencilere burs desteği sağlamak için konser verecek. 

İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Say'ın, komitenin kuruluşunun 25. yılında, İTÜ öğrencilerine burs desteği sağlamak amacıyla düzenlenecek konserde misafir edileceği belirtildi. 

Açıklamada, Say'ın, beş kıtada sürdürdüğü konserleriyle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazandığı aktarılarak, sanatçının doğu ve batı kültürleri arasında yeni bir köprü kurmayı amaçladığı vurgulandı. 

Fazıl Say'ın, İTÜ öğrencileri yararına düzenlenecek etkinlikteki piyano resitalinde dinleyenlerini müziğin büyülü evreninde bir yolculuğa çıkaracağı kaydedilen açıklamada, Say'ın konserinde Mozart, Beethoven, Leos Janacek, Paul Hindemith ve Chopin'in eserlerine yer vereceği bildirildi. 

Açıklamada, Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nunda 16 Aralık akşamı gerçekleştirilecek konserden elde edilecek gelirin, İTÜ öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilmek üzere İTÜ Vakfı Burs Fonu'na aktarılacağı kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir