Fenerbahçe Ülker "yenilmezlik" unvanını Bursa'da bıraktı

12 resmi maçı kazanmayı başaran sarı-lacivertli takım, deplasmanda TOFAŞ'a 89-81'lik skorla boyun eğerek 13'üncü karşılaşmasında yenilgiyle tanıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türkiye Kupası'nda 3, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 1, Beko Basketbol Ligi'nde 4 ve THY Avrupa Ligi'nde de 4 maç olmak üzere üst üste 12 resmi maçı kazanan Fenerbahçe Ülker, "yenilmezlik" unvanını Bursa'da bıraktı. 

Yeni başantrenörü Zeljko Obradovic yönetiminde Türkiye Kupası'nda fırtına gibi esen sarı-lacivertli takım, çeyrek finalde Pınar Karşıyaka'yı 77-69, yarı finalde de Beşiktaş'ı 75-66 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Galatasaray Medical Park ile eşleşen Fenerbahçe Ülker, sahadan 63-57 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe Ülker, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da Galatasaray Liv Hospital'ı 64-62'lik skorla yendi. 

Bu sezon da hem Beko Basketbol Ligi hem de THY Avrupa Ligi'ne hızlı bir başlangıç yapan sarı-lacivertli takım, Avrupa'da ve Türkiye liginde TOFAŞ maçına kadar yenilgi yüzü görmedi. THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki  ilk maçında Ukrayna'nın Budivelnik Kive takımını yenen Fenerbahçe Ülker, ardından grubun güçlü takımı Barcelona ile yaptığı maçı da kazanmayı bildi. Sarı-lacivertil takım, grubun bir diğer güçlü takımı CSKA Moskova maçından da galip ayrılarak önemli bir başarıya imza attı. 

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 4. maçını Sırp temsilcisi Partizan NIS ile oynadı. Sarı-lacivertli ekip, deplasmandaki maçı kazanarak grupta 4'üncü galibiyetini elde etti. 

Beko Baskekbol Ligi'nde de ilk 4 maçta rakip tanımayan Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Anadolu Efes, Beşiktaş İntegral Forex ve Aliağa Petkim maçlarından galip ayrılmayı bildi. Son 12 resmi maçını da kazanan Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi'nin 5. haftasında bugün TOFAŞ'a deplasmanda 89-81'lik skorla boyun eğerek 13'üncü resmi maçında yenilgiyle tanıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir