Fenerium 5 saatte 5 bin tişört sattı

Şampiyonluğu sabahın ilk saatlerine kadar kutlayan Fenerbahçeliler, günün ilk saatlerinde Fenerium mağazalarına akın etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şampiyonluk Fenerium mağazalarındaki satışları patlattı. Sabahın ilk saatlerine kadar şampiyonluğu kutlayan Fenerbahçeli taraftarlar, günün ilk saatlerinde ise Fenerium mağazalarına akın etti.

Şampiyonluk sonrası dün satışa sunulan 5 bin adet "Biz  bize yeteriz" sloganlı tişörti günün ilk saatlerinde tükendi. Fenerium'u yöneten Kiğılı markasının sahibi Abdullah Kiğılı, "Sloganlı tişörtlerimiz dünden itibaren mağazalarımızda satışa sunuldu. 25 TL ile 35 TL arasında satışa koyduğumuz üzerinde "Biz bize yeteriz "yazan tişört günün ilk saatlerinde bitti. Satışlarımız müthiş gidiyor. 5 bin adet sattık. Yeniden imalata başladık" dedi. Toplam 15'in üzerinde slogan üreteceklerini aktaran Kiğılı,"Haftada iki defa değişik sloganlı tişörtü satışa sunacağız" bilgisini verdi.

Abdullah Kiğılı, forma satışının ise son bir haftada çok yoğun gittiğini belirtti. "Futbolcuların forması bitti. Burada da yeniden siparişe geçtik" diyen Kiğılı, "Tişörtlerde son bir haftada müthiş bir izdiham oldu. Ciddi manada beklentilerimizi aşan bir talep var,  yeni baştan mal takviyesi yapıyoruz.

Bir haftada yaklaşık 35 bin üzerinde forma sattık" diye konuştu. Hedefledikleri rakamları aştıklarını söyleyen Kiğılı, "Bir haftada mal kalmadı mağazalarda.  İlk defa bu kadar büyük bir taleple karşı karşıyayız" dedi.

Geliri 70 milyon TL'yi aşacak

Sarı-lacivertli ekibin kasasına, Spor Toto Süper Lig'de galibiyet ve beraberliklerden kazandığı performans primi, şampiyonluk primi ve şampiyonluk sayısına göre alacağı primin yanı sıra UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde ettiği için gelecek garanti parayla birlikte yaklaşık 70 milyon liralık bir gelir girecek.

20 milyon lira performans primi alacak Fenerbahçe, şampiyonluk primi olarak 15 milyon, şampiyonluk sayısı nedeniyle de 18 milyon liranın üzerinde bir rakam elde edecek.

Avrupa kupalarında "Devler Ligi" mücadelesine doğrudan katılma hakkını elde eden sarı-lacivertliler, bu kulvardan da 16 milyon liranın üzerinde bir geliri garantiledi.

Elde edilen bu başarıyı ürünlerinin satışına yansıttığında ve kombine biletlere olan ilginin geçen yıla göre daha da artacağı düşünüldüğünde Fenerbahçe için şampiyonluğun getirisinin 70 milyon liranın çok üzerine çıkacağı belirtiliyor.

Bu yıl 15 mağaza daha açacak

Fenerium mağazalarının ülke genelindeki sayısının 70 olduğunu belirten Kiğılı, önümüzdeki dönemde mağaza sayısında da artış planlandığını söyledi.

Kiğılı şöyle konuştu: "Bu yıl 10 tane mağaza açtık. Yıl sonuna kadar 10-15 tane daha yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Fenerium mağazalarının şu anda 50 milyon lira civarında olan cirosunu yüzde 20-25 oranında artırmayı hedefliyoruz. Ürün yelpazesinin zenginleşmesi ve mağaza sayısının artışı bu hedefe ulaşmamızı sağlayacak. Fenerium için sürekli yeni fikirler ve yeni projeler geliştiriyoruz."

Fener ligde kazandı, borsada kaybetti

Spor Toto Süper Lig'de 34. son hafta maçında Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenerek 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe hisseleri borsada haftaya düşüşle başladı. İMKB'de işlem gören hisseler açılışın ardından yüzde 5,35 oranında eksiye geçti. Önceki kapanışta 88,75 lira olan hisseler, yüzde 4.51 oranında düşerek 84.75 liradan kapandı. Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin ardından ikinci olan Trabzonspor hisseleri ise güne yüzde 0,28 oranında değer kaybıyla başladı ve yüzde 9.63 yükselerek 17.65 liradan günü tamamladı. Galatasaray ise günü yüzde 2.75 artarak 411 liradan, Beşiktaş hisseleri de yüzde 0.22 düşerek 9.12 liradan günü tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir