Festivale mahalle baskısı sonuç verdi

Sosyal medyada Eyüp ilçe sınırları içinde alkollü festival yapılıyor denilerek eleştirilen, Yeşilay tarafından izin iptal başvurusu yapılan, adı değiştirilmek istenen festivalde son olarak içki satışı da engellendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İki gün boyunca devam edecek olan One Love Festivali'ndeki alkol satışına yönelik resmi açıklama geldi. Festivaldeki gelişmelerin canlı olarak verildiği Facebook sayfasında, festivalde alkollü ürün satılmayacağı açıklandı.         

Sosyal medyada Eyüp ilçe sınırları içinde alkollü festival yapılıyor denilerek eleştirilen, Yeşilay tarafından izin iptal başvurusu yapılan, Bir grup Bilgi Üniversitesi öğrencisi tarafından istenmeye ilan edilen, adı değiştirilmek istenen festivalde son olarak içki satışı da engellendi. 


İşte yapılan resmi açıklama:

"Yazılı anlaşmalarımız olmasına ve mevzuatlara uygun olmasına rağmen, işletme sahiplerinin ruhsatlarını kullandırmaması nedeniyle, etkinliğimiz süresince alkollü ürün satışı yapılmayacaktır. Tarafımıza çok kısa süre önce bildirilen bu durum nedeniyle tüm müzikseverlerden özür dileriz."  

Yıllardır Efes Pilsen sponsorluğunda yapılan ve iki gün süren One Love Festivali, son günlerde "alkole alıştırdığı" gerekçesiyle "bira festivali" gibi eleştirilere maruz kalmıştı.   

Festival yetkilileri Twitter sayfasından isteyenlere bilet iadesi yapılabileceğini de duyurdu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir