FETÖ üyeliğine ilk duruşmada mahkumiyet

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan sanık 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık eski polis Mesut Çınar ve avukatı katıldı.

Sanık Çınar, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, telefonuna örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" yüklemediğini öne sürdü. Terör örgütü FETÖ'yle bağlantısının bulunmadığını savunan Çınar, taltif konusunda da önemli görevler yaptığını, bu nedenle 69 taltifin anormal olmadığını belirterek, beraatını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, mütalaasında FETÖ/PDY'nin yaklaşık yarım asırdır Türkiye'nin sosyopolitik gündeminde sözde dini referanslar üzerinde kendisine toplumsal ve kamusal bir varlık ve meşruiyet zemini inşa ettiğini bildirdi.

Yapının ahlak ve hukuk dışı her türlü eylemi mübah gördüğüne işaret eden Aksoy, örgütün mülkiye, adliye, emniyet, eğitim ve ordu içinde kendi özel hiyerarşisiyle, illegal şekilde kadrolaştığını ve üyeleriyle devlet teşkilatını kendisine hizmet eder hale getirdiğini kaydetti.

Aksoy, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in amacının kuruluşundan itibaren toplumun dini duygularını istismar etmek suretiyle "hizmet" adı altında toplanan finans ile amaç ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirdiği öğrencileri, elde ettiği gücü örgütsel menfaat ve ideolojisi çerçevesinde kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğunun anlaşıldığını vurguladı.

"Normal telefonla görüşenler ihanet etmiş olur"

Mütalaasında 17 Aralık 2013 tarihinden sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, "tüm üyeler ByLock" üzerinden görüşsün, normal telefonla görüşenler hizmete ihanet etmiş olur." sözlerini hatırlatan Aksoy, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında polis memuru olarak görev yapan sanık Çınar'ın "ByLock" kullandığını belirtti.

Sanığın emsallerine kıyasla aldığı 69 taltifle haksız kazanç sağladığı ve örgütün hiyerarşik yapısında yoğunluk ve süreklilik gösteren eylemlerde bulunduğunu kaydeden Aksoy, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanığı, 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.