FIFA Dünya Kupası İstanbul'da

18 karat altından yapılan FIFA Dünya Kupası İstanbul'a geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - FIFA Dünya Kupası, Coca-Cola tarafından gerçekleştirilen "FIFA Dünya Kupası Turu" kapsamında İstanbul'a getirildi.

FIFA Dünya Kupası Turu özel uçağıyla, Yunanistan'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen kupaya, yaptığı gol sevinçleri ile Dünya Kupası tarihinin unutulmazları arasına giren eski ünlü Kamerunlu futbolcu Roger Milla da eşlik etti.

Basın mensupları Atatürk Havalimanı'nda özel uçakların yanaştığı Genel Havacılık (E) Kapısı'na yanaşan uçakta, kupayı görüntüleyerek Roger Milla ile röportaj yapma imkanı buldular.

FIFA Dünya Kupası, yarın akşam Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik'in ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikle iş, spor ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ile buluşacak. Kupa, 15 Nisan Perşembe günü ise Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi önünde düzenlenecek açık hava etkinliği ile İstanbul'daki futbolseverlerle de bir araya gelecek. Sporseverler, Coca-Cola tarafından kurulan özel çadırda çeşitli futbol oyunlarına katılma, özel sergiyi gezme ve FIFA Dünya Kupası Güney Afrika 2010 Finali'nde kazanan takımın kaldıracağı FIFA Dünya Kupası ile hatıra fotoğrafı çektirme şansı da elde edecek.

Coca-Cola'nın FIFA Dünya Kupası Güney Afrika 2010 kapsamında düzenlediği FIFA Dünya Kupası Turu, gelmiş geçmiş en büyük kupa turu olarak biliniyor.

FIFA Dünya Kupası Turu ile 18 karat altından yapılmış orijinal FIFA Dünya Kupası tüm dünyada 84 ülkeden 92 şehri ziyaret edip, 138 bin 902 kilometre yol kat ediyor. Türkiye, FIFA Dünya Kupası Turu'nda 78. ülke, İstanbul ise 85. şehir olarak yer aldı.

Orijinal, bir eşi ya da benzeri olmayan FIFA Dünya Kupası, 36,8 santimetre yüksekliğinde ve 6 kilo 175 gram ağırlığında bulunuyor.

Kupa ile birlikte Türkiye'ye gelen Kamerunlu eski futbolcu Roger Milla, 1990 yılında 38 yaşında olmasına rağmen İtalya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ve attığı gollerden sonra yaptığı danslarla dikkati çekmişti. Milla, 1994 Dünya Kupası'nda ise 42 yaşında Rusya'ya gol atarak "Dünya Kupalarında gol atan en yaşlı futbolu" unvanını almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir