FIFA'da yeni gözaltılar bekleniyor

ABD Adalet Bakanı Lynch: FIFA soruşturması kapsamında daha fazla kişi ve kuruluşa ek suçlamalar yapılacağını tahmin ediyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Adalet Bakanı Lynch, FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının genişleyeceği ve daha fazla kişinin suçlama kapsamına girebileceğini ifade etti.

İsviçre medyasındaki habere göre, Zürih'te ABD ve İsviçre savcılarının düzenlediği basın toplantısında, FIFA yetkilileri hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde birçok bilgiye ulaşıldığı ve bireyler ile kurumlara yönelik suçlamaların artacağı açıklandı.

Zürih'teki toplantıya katılan ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, "FIFA soruşturması kapsamında daha fazla kişi ve kuruluşa ek suçlamalar yapılacağını tahmin ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Savcıların, İsviçre bankalarındaki 121 hesabın ve İsviçre Alpleri'ndeki bazı özel mülklerin de soruşturma kapsamında incelediği ifade edildi.

'Daha yarısı bile tamamlanmadı'

Soruşturma kapsamında 11 terabayt bilgiye el konulduğu da belirtildi.

FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten başsavcı Michael Lauber ise, soruşturmanın daha yarısının bile tamamlanmadığını ifade etti.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nda "kara para aklandığı" gerekçesiyle 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

ABD'deki davanın iddianamesinde adı geçen FIFA yetkilileri, 1991 yılından bu yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını kirletmekle suçlanıyor.