Fildişi Sahili ile işbirliği anlaşması imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fildişi Sahili'ne gerçekleştirdiği ziyaret esnasında iki ülke arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fildişi Sahili'ne diplomatik ziyaret gerçekleştirdi. Bu Türkiye'den Fildişi Sahili'ne gerçekleştirdilen ilk resmi ziyaret oldu.

Erdoğan ve Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile ortak basın toplantısı düzenlendi. 

Basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında işbirliği mutabakat zaptı, diplomatik temsilcilikler için karşılıklı arsa değişimi, savunma sanayi, sağlık ve tıp bilimleri, şehircilik, TİKA kalkınma yardımlarına ilişkin iş birliği mutabakat zaptı, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ile Fildişi Telekominikasyona Düzenleme Kurumu arasında mutabakat zaptı, çifte vergilendirme ve vergi kaçakçılığını önleme anlaşması ile yatırımların karşılıklı teşviki ve korunmasına yönelik anlaşmalar imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili'ne gelmeden önce yaptığı istişarelerde, Fildişililerin konuksever olduğunu, ülkeye geldikleri andan itibaren de adeta ikinci evlerine gelmiş gibi hissettiklerini söyledi.

Toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da hazır bulundu.