Filistin'e destek

BM'de Filistin'in "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasına ilişkin karar tasarısının 138 oyla kabul edilmesi üzerine Medya Platformu ve Türkiye Filistin Dostluk Derneği ortak basın açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Medya Platformu Basın Sözcüsü Ahmet Durkaya: "Birleşmiş Milletlerde alınan bu tarihi zafer kararı ile ilgili olarak memnuniyetimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Emeği geçen devlet adamları ve bürokratlar, başta da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Filistin davasını gözyaşlarıyla besleyen Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu , Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas’a teşekkürlerimizi sunuyor, elde edilen bu kazanımın devam ettirilebilmesini, yeni kazanımlar için de çaba ve gayretlere hız verilmesini diliyoruz. Her iki ülke medyasına, konuya olan hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Filistin Dostluk Derneği Başkanı Arslan Mübarek, "Bağımsız Filistin devletinin kurulması için uzun zamandır verilen mücadelede tarihî bir adım geride kaldı ve 193 üyeden 138’i Filistin’in başvurusuna kabul oyu verdi. Uluslararası toplumun Filistin'in haklı davasında yanında yer almasında büyük mutluluk duyuyoruz. Alınan karar ile Filistin'in bağımsız devlet olma yolunda önemli bir adımı atıldı" dedi.