Filistin'in davası davamız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra da millet olarak, Hükümet olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya; davasını davamız addetmeye devam edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'in BM'de "Üye olmayan gözlemci devlet" statüsü elde etmesi dolayısıyla Filistin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından Swiss Otel'de, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.
 
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bundan sonra da millet olarak, Hükümet olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya; davasını davamız addetmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, "Artık şartlar eski şartlar değil. Artık şartlar çok değişti. Bölgemizde tarihi değişimler yaşanıyor. İsrail yönetimi eğer barış istiyorsa her şeyden önce bu değişimi iyi değerlendirmeli" dedi.

BM Genel Kurulu'nda İsrail'in nükleer silah tesislerinin incelenmesine yönelik oylamada 176 'evet' oyu kullanıldığını hatırlatan Erdoğan, "Çok önemli, tarihi karar... Bu ne demektir biliyor musunuz? 'Ey İsrail kendine gel.' İsrail demiş ki; 'Ben bunu kabul etmiyorum'. Kabul etsen ne yazar etmesen ne yazar. Bundan sonraki değerlendirme çok daha farklı olacak. Neden ? Çünkü BM'nin almış olduğu bu karar farklı yerlerdeki yaptırımları da şimdi farklı bir şekilde değerlendirmeyi gündeme getirecektir" ifadelerini kullandı.