Finansal kiralamada KDV yüzde 1'e indi

Finansal kiralamayla makine ve teçhizat kiralamasında KDV oranını yüzde 1'e indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Yatırım teşvik belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamındaki makine ve teçhizatın finansal kiralama şirketlerince kiralanmasında KDV oranı yüzde 1 olacak.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar uyarınca, yatırım teşvik belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamındaki makine ve teçhizatın finansal kiralama şirketlerince kiralanması işlemi yüzde 1'lik (I) sayılı KDV listesine dahil edildi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 19 Aralık'taki açıklamasında leasingde KDV indirimini düzenleyen kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını ve makine ve teçhizat leasing işlemlerinde KDV oranının yüzde 1 olacağını söylemişti. 
Aynı karar kapsamında, kullanılmış olmamak şartıyla, Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 84.02 ile 85.14 sıra numaraları arasında yer alan makine ve cihazların finansal kiralama şirketlerine teslimi, finansal kiralama şirketleri tarafından KDV mükellefleri ile KDV'den istisna olan ancak kazançları bilanço esasına göre tespit edilen gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine kiralanması ve teslimi işlemlerinde de (I) KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanacak.
Bunların dışındaki diğer finansal kiralama işlemlerinde, işleme konu olan malın tabi olduğu katma değer vergisi oranı uygulanacak.
Karar, bugünden itibaren düzenlenen finansal kiralama sözleşmeleri kapsamındaki kiralama ve teslimler için geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir