Finansbank, 500 milyon dolar tutarında Eurobond ihraç etti

Elde edilen kaynak, müşterilerin orta vadeli finansman ihtiyacında kullanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, uluslararası sermaye piyasalarından 500 milyon dolar tutarında, 5 yıl vadeli Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Finansbank, tahvil ihracından gelen kaynağı, müşterilerinin orta vadeli finansman ihtiyacında kullanacak.

Finansbank'tan yapılan açıklamada, tahvil ihracını gerçekleştirmek üzere nisan ayında Citi, Deutsche Bank, HSBC ve Standard Chartered Bank'i görevlendiren Finansbank'ın, uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği roadshow sonucunda Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu'dan güçlü bir taleple karşılaştığı belirtildi.

Nominal tutarı 500 milyon Amerikan Doları olan 5 yıl vadeli ve sabit faizli tahvillerin kupon oranının yüzde 5,5 olarak belirlendiği kaydedildi.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Yapmış olduğu bu tahvil ihracından sağladığı kaynağı müşterilerinin orta vadeli finansman ihtiyacında kullanacaktır" dedi.

Açıklamada, ihraç edilen tahvillere derecelendirme kuruluşları Moody's'in "Ba1", Fitch'in ise "BBB-" notlarını verdiği bildirildi.