Finansbank'tan inşaat sektörüne özel ürün

Yap/Sat Kredisi kapsamında, müteahhit firmaya 3 milyon liraya kadar kredi tahsis edilebiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank inşaat sektörüne özel ürünü "Yap/Sat Kredisi"ni sundu.

Finansbank açıklamasına göre Banka, inşaat sektörünün yeniden hareketlenmesine destek olmak amacıyla geliştirdiği yeni ürünü Yap/Sat Kredisini, İstanbul İnşaatçılar Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği toplantıda sektör temsilcilerine tanıttı.

Finansbank KOBİ Segment Yönetimi Grup Yöneticisi Özhan Örge, Finansbank'ın yeni ürünüyle ilgili açıklamasında, inşaat sektörünün krizle birlikte yara alsa da gayrimenkul yatırımının öneminin, kriz ortamıyla birlikte daha da arttığını ifade etti.

Örge, Finansbank olarak sektöre özel geliştirilen yeni ürünleri Yap/Sat Kredisi ile konut piyasasında yaşanan durgunluğu bozup, piyasanın yeniden hareketlenmesine destek olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yap/Sat modelinde inşaat yatırımının proje tamamlanmışlık düzeyine göre aşamalı olarak kredilendirildiğini belirten Örge, şunları kaydetti:

"Projenin bitişini takiben gerçekleşen konut satışları ile kredi kendiliğinden kapanıyor. Bu model, projedeki nakit akışını dikkate alarak müteahhit firmayı doğru zamanda, doğru oranda borçlanmaya yönlendirirken, geri ödemelerini de yine nakit döngüsüne uygun bir şekilde, kolaylıkla yapabileceği bir çözüm sunuyor."

Açıklamaya göre Yap/Sat Kredisi kapsamında, müteahhit firmaya 3 milyon liraya kadar kredi tahsis edilebiliyor. Bir konut projesinin Yap/Sat kapsamında kredilendirilebilmesi için proje kapsamındaki konut alanının minimum bin 500 metrekare, maximum 10 bin metrekare kapalı alan ile sınırlı olması, konut adedinin ise 10 konuttan az ve 50 konuttan fazla olmaması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir