Fırtına Marmara'da deniz seferlerini alt üst etti

Şiddetli fırtına, Yalova - İstanbul ve Çanakkale Boğazı seferlerinin iptal edilmesine neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

YALOVA / ÇANAKKALE - Yalova ve İstanbul'da dün geceden itibaren etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri yapılamıyor.

Yalova'yı etkisi altına alan şiddetli fırtına yüzünden İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) tüm seferleri iptal edildi.

İDO yetkilileri, Yalova - Pendik ve Yalova-Yenikapı arasındaki hızlı feribot, Yalova-Kartal arasındaki deniz otobüsü ve Topçular–Eskihisar arasındaki feribot seferlerinin hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle yapılamadığını bildirdi.

Deniz ulaşımının yapılamaması nedeniyle otobüs firmaları tarafından İstanbul'a ek seferler konuldu.

Çanakkale'de bazı seferler iptal

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan fırtına nedeniyle bazı araba vapuru seferleri iptal edildi.

Edinilen bir bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'nda zaman zaman hızı 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferlerine ara verildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında ulaşımı sağlayan diğer hatlardaki seferler ise normal olarak yapılıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli lodosun gece geç saatlere kadar artarak etkili olacağını, rüzgarın hızının zaman zaman 85 kilometreye kadar çıkmasının beklendiğini belirtti.

Fırtınanın yarın sabahtan itibaren kuzeye doğru eseceğini ifade eden yetkililer, hafta başında ise rüzgarın poyraza dönüşerek etkisini azaltmasının beklendiğini bildirdi.

Gelibolu-Lapseki arabalı vapur seferleri

Çanakkale Boğazı'ndaki fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki arabalı vapur seferleri iptal edildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde etkisini artıran fırtına nedeniyle iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada araba vapuru seferlerinin ardından, Gelibolu-Lapseki seferleri de durduruldu.

Yetkililer, Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımının Eceabat-Çanakkale hattı üzerinden yapıldığını, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normale döneceğini bildirdi.