Ford Cargo İnşaat serisini 15 milyon dolara yenilendi

Ford Otosan, inşaat serisi gamında pazar payını yüzde 25'e ulaştıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford Cargo İnşaat serisini 15 milyon dolar tutarında bir yatırımla yenilediklerini, yeni ürün gamıyla pazar paylarını yüzde 25'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ford Cargo'nun 10 modele sahip yeni inşaat serisi, Antalya Expo Center'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Nuri Otay, burada yaptığı konuşmada, bu yıl 50. yılını kutlayan Ford Otosan'ın hatlarından ilk inen aracın bir F600 kamyon olduğunu anımsattı.

Otay, sonraki yıllarda üretimini pekiştirerek Ar-Ge geliştirme ve ürünü baştan sona yaratma yeteneğini elde eden Ford Otosan ve ortağı Ford Motor Company'nin hedefinin her zaman tüketici beklentilerini tam anlamıyla karşılayan ürünleri pazara sunmak olduğunu söyledi. Ford Cargo İnşaat serisinin de bu beklentileri karşılamak üzere dizayn edilip üretildiğini anlatan Otay, "Cargo yeni inşaat serisi, Ford Otosan'ın bugüne kadar inşaat serisi ağır vasıtalar için yaptığı en büyük yatırım ve geliştirmedir" dedi.

Global ölçekli büyüme planı çerçevesinde Ar-Ge mühendislik merkezlerinde şu anda 800'ün üstünde mühendisin çalıştığını anlatan Otay, bu projede de muhtelif safha ve detaylarda tamamen Türk mühendislerinin çabasıyla global anlamda bir ürün olacak çapta bir aracı geliştirdiklerini ifade etti.

Yeni inşaat serisinde öne çıkan özelliklerin sağlamlık, dayanıklılık ve düşük kullanım maliyeti olduğunu vurgulayan Otay, "İnşaat serisini biz çok uzun süre, çok ağır koşullarda test ettik. Türkiye'deki en ağır çalışmaların olduğu maden ocaklarında 12 ayı aşkın sürede 1 milyon kilometreden fazla test ettik araçlarımızı" dedi.

Otay, inşaat serisinin Türkiye pazarı yanında doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu'nun tamamı, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Körfez, orta Afrika ülkelerine kadar birçok bölgede satılacağını bildirdi.

Nuri Otay, ağır ticari araç sektörüne verdikleri önemin ve odaklanmanın bir göstergesi olarak tüm satış pazarlama, ürün geliştirme ve üretim fonksiyonlarını Cargo İş Birimi adıyla bir çatı altında topladıklarını aktardı.

Pazar payı ikiye katlanacak

Soruları da yanıtlayan Otay, kalkınma hamlesine giren Türkiye'nin ihtiyacı olan ve teknolojiyi en üst düzeye vardırıp sert arazi koşullarına en uygun aracı yapmak için giriştikleri projenin geliştirilip tamamlanmasının  2-3 yılı aldığını, 1 yıldan fazlasının sadece testlerle geçtiğini söyledi.

Pazardan aldıkları paya ilişkin bir soru üzerine de Otay, şu karşılığı verdi:

"Yıllık ortalamasına baktığımızda yüzde 12-13 mertebelerinde seyreden inşaat serisi gamında pazar payımız vardı. Bu yıl nisan ayında çıkardığımız, mayıs ayından itibaren satışa sunduğumuz ilk grup, aralık ayında vereceğimiz yeni grup, ondan sonra da segmentin içinde birtakım detay uygulamalara yönelik, özel araç uygulamalarına yönelik ürün detaylarını da tamamladığımızda, biz yüzde 25'e ulaşacağımızı, yani kabaca 2'ye katlayacağımızı mevcut payımızı düşünüyoruz."

Ford Otosan kapasite artırmaya hazır

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Ted Cannis yıllık 10 bin adet üretim kapasitesinin şu an yeterli olduğunu, ancak talep olursa kapasitelerini artırmaya da hazır bulunduklarını bildirdi.

Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay da 2005 yılından bu yana ciddi bir düşüş yaşanan kamyon pazarının geçen yıl 12 bin adet satışla en düşük noktasına geldiğine dikkati çekerek, bu sene toparlanmanın başladığını, yıl sonunda 23 bin adet civarında pazarın olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Kınay, "Bizim pazar payımız da bu artan adetlerle birlikte yüzde 17,5 civarında olacak diye beklentimiz var bu sene sonu itibariyle" dedi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir