Forekste işlem hacmi büyüyebilir

SPK Başkanı Akkiray, foreksin günlük işlem hacminin tahmin edileni aşarak 14 milyara çıktığını, iyi yönetilmesi halinde daha da artabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, foreks piyasalarında günlük işlem hacmini 2,5-3 milyar dolar olarak söylediklerini ancak bu rakamın 13-14 milyar dolarlara çıktığını belirterek, iyi yönetilmesi durumunda bu rakamın çok daha iyi büyüyebileceğini kaydetti.

Akgiray, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, son torba kanunda foreks piyasalarını düzenleme görevinin SPK'ya verildiğini anımsatarak, bu konu üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Bu düzenlemelere ilişkin taslağı yakında paylaşacaklarını belirten Akgiray, foreks işinde aracılık yapma yetkisini aracı kurumlara vermek istediklerini, belli koşullara sahip aracı kuruluşların bu işi doğrudan yapabileceğini ve bu koşulların da çok zorlu olmayacağını anlattı.

Akgiray, "Biz foreksin günlük işlem hacmini 2,5-3 milyar dolar olarak söylüyoruz. Meğerse o rakam 13-14 milyar dolarlara çıkmış. Şu andaki düzenleme dışı piyasalara yapılan Türk yatırımcıların ürettiği günlük işlem hacmi, 12-13-14 milyar dolar seviyelerine gelmiş. Bu iyi yönetilirse çok daha iyi büyüyebilir" diye konuştu.

Her kurumda, her düzenlemede, her piyasada olanı koruma kaygısı ağır bastığında fazla ilerleme olmadığına işaret eden Akgiray, biraz cesur olup işi büyütmeye odaklanmak gerektiğini söyledi. Akgiray, aracı kurum ve yatırım bankacılığı sektörünün çok atak, hevesli ve cesur olması gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir