Formula 1 start alıyor

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turları bugün.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Formula 1'de Türkiye Grand Prix'si heyecanı dün yapılan antrenman turlarıyla start aldı. DHL Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları bugün yapılacak.

Bernie Ecclestone ile maddi konularda anlaşılamaması ile birlikte son Grand Prix olma ihtimali yüksek İstanbulPark'a, bu yarış bir nevi veda niteliği taşıyor. Otoriteler ve pilotlarca "zorlu ve heyecan verici" olarak değerlendirilen İstanbul Park pistinin temeli, 10 Eylül 2003'te atılmıştı. İstanbul Park pisti, toplam 2 milyon 215 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Toplam uzunluğu 5 bin 338 metre olan pistte altı sağa, sekizi de sola olmak üzere toplam 14 viraj yer alıyor. Saat yönünün tersine koşulacak biçimde tasarlanan pist, 124 bin lastik bariyerle çevreleniyor.

Geçen haftalarda İstanbul Grand Prix'sinin, Formula1'in patronu Bernie Ecclestone ile yıllık ödeme konusunda yaşanan anlaşmazlık yüzünden 2012'de koşulmayacağı iddia edilmişti. Bununla birlikte Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, pistin sökülerek yerine fuar alanı inşa edilmesi için projeyi Başbakan Erdoğan'a sunduğunu dün bir radyo programında açıkladı.

Sıralama turu bugün

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turları bugün yapılacak. Saat 14.00'te başlayacak sıralama turları TRT 1'den naklen yayınlanacak ve İstanbul Park'ta yarın yarışa kimin ilk sırada başlayacağı belli olacak.

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi F1 araçları dün İstanbul Park pistine çıkmıştı. İlk antrenman turlarına pilotların performansından çok, yağan yağmur damgasını vururken, Red Bull'un son dünya şampiyonu pilotu Vettel dünkü antrenman turlarında aracını pistte tutamamış ve bariyerlere çarpmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir