Fransa'nın kararı bizim için 'yok' hükmünde

Başbakan Erdoğan, Fransa Meclisi ve Senatosunda kabul edilen teklifin Türkiye için tamamen yok hükmünde olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA -  AK Parti Meclis grup toplantısında iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Fransa Meclisi ve Senatosunda kabul edilen teklif, bizim için tamamen yok hükmündedir" dedi.
Erdoğan, "Fransa'da kabul edilen teklif, ayrımcılık, ırkçılıktır, düşünce özgürlüğü katliamıdır. Bu mesele bir ayrımcılık, ırkçılık meselesidir" diye konuştu.
Tepkisini,  "Sarkozy ve yandaşlarını Fransız halkının takdirlerine havale ediyorum" sözleriyle ortaya koyan Erdoğan, "Etap etap yaptırımlarımızı, geri adım atmadan uygulayacağız. Gelişmelerin seyrine göre eylem planımızı kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 
Maliki'ye yanıt
Irak Başbakanı Maliki'nin "Türkiye içişlerimize karışıyor..." açıklamasını, "çok çirkin ve talihsiz bir açıklama" olarak değerlendiren Erdoğan, 'Irak'ta bir kardeş kavgasına seyirci kalamayız" diye konuştu. 
Orta öğretimde yeni düzenleme
Konuşmasında orta öğretimlerde gerçekleştirilen yeni bir düzenlemeden de bahseden Erdoğan, bundan sonra Milli Güvenlik dersinin okullarda okutulmayacağını, ders kapsamında okutulan bazı konuların Sosyal Bilgiler dersi kapsamında sivil öğretmenler tarafından okutulacağını kaydetti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir