Fuat Avni iddianamesi tamam

Fuat Avni iddianamesi tamamlandı. Buna göre hesabı açan firari sanık Said Sefa'nın ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi, diğer 28 şüphelinin ise 10 yıla kadar hapsi talep edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik aralarında Said Sefa ve Atilla Taş'ın da bulunduğu 25'i tutuklu toplam 29 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmalardan ilki tamamlandı. İddianamede, Twitter'de "Fuat Avni" hesabını açan firari sanık Said Sefa'nın darbeye teşebbüs ve silahlı örgüt yöneticiliği suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi talep edildi. Diğer 28 şüphelinin ise silahlı örgüt üyeliği suçundan 10 yıla kadar hapisleri isteniyor. 196 sayfalık iddianamede, Fuat Avni hesabının örgütün kara propaganda ve dedikodu hesabı olduğu vurgulandı.

İddianamede örgütün sosyal medyada çok sayıda propaganda hesabı olmasına rağmen özellikle "fuatavni" adıyla kullanılan hesap tüm diğerlerini de kapsayacak şekilde sembol haline geldiği belirtildi. Fuatavni hesabıyla binlerce paylaşım yapıldığı, hedefteki kişi ve kurumlar hakkında karalama kampanyaları yürütüldüğü, kamu görevlilerinin tehdit edildiği, örgütle mücadele kapsamında yapılan soruşturmalar manipüle edilerek örgüt üyelerine moral verildiği kaydedildi.

Geçmişe dönük veri tabanı incelemesiyle örgütün karapropaganda ve dedikodu hesabı olan fuatavni hesabını ilk açan kişinin firari şüpheli Said Sefa olduğu vurgulandı. Hesabın şüpheli Said Sefa tarafından oluşturulmuş ise de sonrasında örgütün anonim hesabı haline geldiğine dikkat çekildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir