G7 ülke bakanları Kanada'da toplandı

Bakanlar, küresel ekonomik durumu, finansal sistemi düzenlemek için alınacak önlemleri ve Haiti'nin borçlarını görüşecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ekonomik büyüklükte sanayileşmiş ülkeler olarak adlandırılan G7 ülke bakanları ve merkez bankası yöneticileri Kanada'da toplandı.   
Fransız Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada'dan oluşan G7 ülke delegelerinin Kanada'da bulunan Iqaluit şehrinde akşam yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.
Toplantılarda G7 ülke bakanları ve merkez bankası başkanlarının küresel ekonomik durumu, finansal sistemi düzenlemek için alınacak önlemleri ve Haiti'nin borçlarını görüşecekleri belirtiliyor.
Yarın da devam etmesi planlanan görüşmelerin ardından G7 ülke delegelerinin ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Toplantıyı organize eden Kanadalı yetkililer, küçük ve resmi olmayan bir toplantı planladıklarını ifade ederek, katılımcılardan kravat takmamalarını ve takım elbise giymemelerini rica ettiklerini dile getirdiler. Organizatörler ayrıca, 1975 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Valery Giscard d'Estaing tarafından Paris yakınlarındaki Rambouillet ormanında ateş başında düzenlenen söyleşilere atıfta bulunarak, G7'nin köklerine geri dönmek istediklerini belirttiler. Söyleşiler, o dönem uzun süre medyayı meşgul etmişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir