Gakgoşlar kendinden emin

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon düşme hattında 22 hafta geçirdikten sonra aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara çıkan Sanica Boru Elazığspor'da, futbolcular ve teknik heyet, takımın ligde kalacağına inanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ELAZIĞ - Spor Toto Süper Lig'de topladığı 38 puanla son 3 haftaya 13. sırada giren Sanica Boru Elazığspor'da, teknik heyet ve futbolcular, takımın ligde kalacağına inanıyor.

Ligin 3. haftasında alt sıralara gerileyen Elazığspor, 25. haftada sahasında Orduspor'u yenerek küme düşme hattından çıkmayı başardı. Son 7 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik elde eden bordo-beyazlılar, 2 maçta ise sahadan yenik ayrıldı.

Son haftalardaki performansıyla düşme hattından uzaklaşan ve 38 puanla 13. sırada yer alan Gakgoşlar, 16. sıradaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 5 puan önünde bulunuyor.

Kalan 3 maçta Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor ile deplasmanda, Sivasspor ile de sahasında karşılaşacak Sanica Boru Elazığspor'da, teknik kadro ve oyuncular, bu 3 karşılaşmadan iyi skorlarla ayrılacaklarına ve ligde kalacaklarına inanıyor.

Teknik direktör Yılmaz Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin 25. haftasına kadar düşme potasında yer alan bir takım olduklarını, bu haftadan sonra ligin son 3 ekibi arasında bulunmaktan kurtulabildiklerini söyledi.

Ligin 31. haftasında iç sahada Kardemir Karabükspor karşısında elde ettikleri galibiyetle 13. sıraya yükseldiklerini belirten Vural, "Tabiri caizse yoğun bakımdan çıktığımız bir maç oldu. Dolayısıyla bizi şimdi normal odaya çıkardılar, yukarıdayız, orada bir hapımız, bir iğnemiz kaldı. İnşallah alacağımız bir puanla bu hafta artık taburcu olmanın imkanını yakalarız. Tabii ki bir hastaya benzemek hoş değil" ifadesini kullandı.

Rakipleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bu hafta Fenerbahçe ile karşılaşacağını hatırlatan Vural, Fenerbahçe'nin galip gelmesi ve kendilerinin de Mersin İdmanyurdu deplasmanından puanla dönmeleri durumunda matematiksel olarak ligde kalacaklarını vurguladı.

"Lig henüz bitmedi"

Takım kaptanı Sedat Bayrak ise sezon başında sıkıntılar yaşadıklarını ve herkesin kendilerine "düşecek takım" gözüyle baktığını dile getirdi.

Dostluk ve bütünlük anlayışıyla yılmadan mücadeleye devam ederek ligde 13. sıraya yükseldiklerini vurgulayan Bayrak, Kardemir Karabükspor maçı sonrası, sosyal medyada ve kentte takım ligde kalmış gibi bir rahatlık olduğunu ancak bu noktadan sonra bile ekiplerin hüsran yaşayabileceğini belirtti.

Ligdeki son maça kadar mücadeleyi en üst seviyede tutacaklarını ifade eden Bayrak, teknik heyet, yönetim, futbolcular ve kulüp çalışanlarının çok mutlu ve huzurlu olduğunu dile getirerek, "İşte bu huzur da bizi 38 puana getirdi ama söylediğim gibi lig henüz bitmedi. Erken konuşanların sonu hüsran oluyor. Son 3 maçımızda elimizden gelen mücadeleyi yapacağız, ligde kalacağız. Bu başarı, kulüpte bulunan herkese ait" diye konuştu.

Orta saha oyuncusu Köksal Yedek de ligin ilk 6-7 haftasında herkesin Elazığspor'a "küme düştü" gözüyle baktığını ancak bu durumu tamamen tersine çevirdiklerini vurgulayarak, "Herkesin takdirle baktığı, gıptayla izlediği ve 'mükemmel bir iş başardılar' dediği bir Sanica Boru Elazığspor var. İnşallah bunu lig sonunda da herkese söylettireceğiz" dedi.

Ligde hiçbir iddiası bulunmayan Mersin İdmanyurdu'na hafta sonu konuk olacaklarını hatırlatan Yedek, rakiplerinin maça rahat çıkacağını ve bunun da oyunlarına olumlu yansıyacağını düşündüğünü söyledi.

Zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini ancak hedeflerinin 3 puan olduğunu kaydeden Yedek, takımın bu sezon ligde kalacağını ve ileriki yıllarda da kalıcı olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.