GAP çiftçisi, CD ve broşürle bilgilendirilecek

Tarımsal üretim hakkında bilgiler içeren CD, lift ve broşürler, 12 Ağustos'tan itibaren dağıtılmaya başlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından GAP bölgesindeki çiftçileri tarımsal üretim hakkında bilgilendirmek için hazırlanan CD, lift ve broşürler, 12 Ağustos'tan itibaren dağıtılmaya başlanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, GAP Yöresi Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında, örtüaltı yetiştiriciliği, gübreleme, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, yenilenebilir enerji kaynakları, kırsal kalkınma, el sanatları, hayvancılık ve kadın girişimciliği konusunda yayım materyalleri hazırlandı. CD, liflet ve broşür şeklinde hazırlanan materyaller, 12 Ağustos'tan itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il tarım müdürlüklerine, üniversiteler ve GAP Bölge İdaresi aracılığıyla üreticilere ulaştırılacak.

Projenin temel amacının, "sorumlu yayıncılık aracılığıyla, GAP bölgesindeki kaynakların etkin bir şekilde kullanılması, yüksek verim, kalite ve ürün çeşitliliği için çiftçilerin doğru bilgilendirilmesi" olduğu belirtilen açıklamada, bu kapsamda hazırlanan tv programlarının da "Bereketin Adı GAP" adıyla TRT kanallarında tarım takvimine bağlı olarak yayımlanacağı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir