Garanti Yatırım, iki firmayı halka arza hazırlıyor

Habere göre toplam 2 milyar doları bulan halka arzlardan küçük olanı bir enerji şirketi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsada danışmanlık ve aracı kurum hizmetleri veren Garanti Yatırım, toplam değeri 2 milyar doları bulan iki halka arz için çalışmalar yapıyor.

Bloomberg'den Mark Bentley'nin sorularını yanıtlayan Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, halka arzların şubat ayında yapılmasının planlandığını söyledi. Halka arza hazırlanan şirketlerin isimleri vermeyen Genel Müdür, küçük şirketin bir enerji şirketi olduğu ipucunu vermekle yetindi.

Borsada tercihlerinin Fortis Bank, Türkiye İş Bankası, TÜPRAŞ ve Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic.A.Ş. hisseleri olduğunu belirten Ar, İMKB 100 Endeksi'nin sene sonuna kadar yüzde 17 civarında bir yükseliş gerçekleştirerek 66,700 puan düzeyine çıkmasını beklediklerini ifade etti. Borsa bugün ikinci seans itibariyle 57,000 puan düzeyinde seyrediyor.

Garanti'nin gelecek planlarıyla ilgili bilgiler de veren Metin Ar, yatırım bankacılığı alanında 'butik bir İtalyan şirketiyle' işbirliğine hazırlandıklarını söyledi.

Garanti Bankası'nın yüzde 100 iştiraki olan Garanti Yatırım, 1991 yılından bu yana kurumsal finansman, araştırma, sermaye piyasaları aracılık faaliyetleri ve özel sermaye yatırımları alanlarında yerli ve yabancı müşterilerine hizmet veriyor.

Bugüne kadar 34 özelleştirme ile 51 şirket birleşme ve satın alma işleminde uluslararası ve ulusal şirkete danışmanlık hizmeti veren Garanti Yatırım, aralarında Tüpraş, Türk Telekom gibi devlerin de bulunduğu 39 halka arzda lider, 64 halka arzda eş lider ve konsorsiyum üyesi olarak yer aldı, 26 sabit getirili menkul kıymet ihracına aracılık hizmeti verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir