Garanti'den Altın ve Gümüş fonu

Garanti Masters Özel Bankacılık, müşterilerine yeni geliştirdiği "Özel Bankacılık Anapara Koruma Amaçlı B Tipi Altın vs Gümüş Fonu" sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Masters'tan yapılan açıklamada, Garanti Masters müşterilerinin, fon sayesinde, yatırım döneminin sonunda anapara korumasının yanı sıra altının gümüşe kıyasla önümüzdeki dönemde daha iyi bir performans göstermesi yönündeki beklentiden getiri elde etme imkanına da sahip olacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Garanti Masters Özel Bankacılık Birim Müdürü Demet Apak Şermet, "Gümüş piyasasının altın piyasasına oranla daha dar ve spekülatif hareketlere daha açık olması, FED'in bono alımlarıyla piyasaya likidite verdiği dönemde, gümüş fiyatlarında sert bir yükseliş yaşanmasına neden oldu. Bu dönemde kağıt paranın sorgulanması ve piyasalarda artan riskler, altına talebi artırdı. Bununla birlikte, altın dışında değerlendirilebilecek bir alternatif olarak düşünülen gümüşe dönük, sert spekülatif ataklar yaşandı. Böylece gümüş, altına kıyasla çok daha yüksek bir performans sergiledi" dedi.

Gümüşün, 2009 başından, bugüne kadarki en yüksek seviye olan 49,80 doları gördüğü 25 Nisan 2011 tarihine kadar yüzde 339, altının ise aynı dönemde yüzde 70,50 oranında yükseldiğini belirten Şermet, "2011 Mayıs ayında gümüş fiyatında yaşanan sert düzeltme sonrası, gümüşün 40 dolar seviyelerine inmesiyle birlikte, altın gümüşe kıyasla daha iyi performans sergilemeye başladı. Ancak, bu göreceli iyileşmeye rağmen, 2009 başından bu yana gümüşün gösterdiği performans farkı, halen tarihinin en yüksek seviyelerinde bulunuyor. Altının gümüşe göre iyi performansının devam edeceği ve tarihi farkın daha da kapanacağı beklentisiyle, ana para koruması dahilinde yatırım yapma imkanı tanıyan fonun iyi bir alternatif olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir