Garipoğlu, Çocuk Mahkemesi'ne sevk edildi

Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan Cem Garipoğlu geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye götürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 197 günlük kaçış serüveninin ardından polise teslim olan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, Çocuk Mahkemesi'ne götürüldü.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tutulan ve buradan sivil bir araçla Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen Cem Garipoğlu'nun buradaki işlemleri tamamlandı. Garipolu, ardından geniş güvenlik önlemleri altında Çocuk Mahkemesi'ne sevk edildi. Bu arada vatandaşın protestosuna karşılık Çevik Kuvvet geniş güvenlik önlemi aldı.

Garipoğlu sağlık kontrolünden geçirildi

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolü tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Cem Garipoğlu, burada sağlık kontrolünden geçirildi. Yaklaşık 7 dakika hastanede kalan Cem Garipoğlu, savcılığa götürülmek üzere yola çıkarıldı.

İfadesi alınmadı

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğünde ifadesinin alınmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, sabah saatlerinde getirildiği Üsküdar'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde yaklaşık 3 saat kaldı.

Cem Garipoğlu'nun, 18 yaşından küçük olduğu için ifadesinin alınmadığı, sadece kimlik tespiti ve diğer işlemlerinin yapılarak tutanakların hazırlandığı öğrenildi.

Cerrah: Adalet yerini bulacak

İstanbul Emniyet Müdürü iken haziran ayında Osmaniye Valisi olarak atanan Celalettin Cerrah, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısının gözaltına alınmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, adaletin yerini bulacağını söyledi.

Cerrah, Valiliğe gelişinde gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalandığı haberini dün gece öğrendiğini ifade etti.

Olay ve zanlı ile ilgili tüm delillerin, cinayetin işlediği saatin hemen akabinde ortaya çıkarıldığını belirten Osmaniye Valisi Cerrah, şunları söyledi:

''Teslim edilmesinden dolayı mutluyuz. Adalet yerini bulacak. Ayrıca, anne ve babaya da buradan tekrar baş sağlığı diliyorum. Yakalanmasından dolayı acıları az da olsa dinmiş olacak. Bundan dolayı İstanbul emniyet teşkilatını kutluyorum.

O dönemde ben Emniyet Müdürü olmamdan dolayı da yakalanmasından mutluluk duydum. Dün gece öğrendim konuyu. Çok büyük mutluluk duydum tabi ki. Adli makamlar gereğini yapacaktır.''

Engin: Soruşturma için ikinci bir savcı görevlendirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soruşturması için ikinci bir savcı görevlendirildiğini bildirdi.

"Bildiğiniz gibi aranan kişi, henüz teslim edildi. Savcılığımız tarafından da henüz ifadesi alınmadı" diyen Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla çok geniş ve ayrıntılı bilgilerimiz de yok. Soruşturmayı başından beri bir savcı arkadaşımız büyük bir dikkatle, itina ile yürütüyordu. Bu noktaya kadar geldi. Ancak bugün itibariyle gerek olayın ve soruşturmanın mahiyeti,  gerekse şüphelinin yaşı, hukuki konumu gibi sebepler dikkate alınarak bir savcı arkadaşımız daha görevlendirildi. Şimdi iki savcı arkadaşımız tarafından yasa gereği büyük bir dikkatle, itinayla soruşturma yapılacak. Herhangi bir kuşku olmasın."

"Geç de olsa şüphelinin yakalanması bize hakikaten umut verdi"

Gülhane'deki Çocuk Mahkemeleri binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, savcıdan bilgi almaya geldiklerini söyledi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın çok fedakarlık yaptığını vurgulayan Epözdemir, "Faruk Bey yüreklilikte çalıştı. Hemen hemen dosyanın tamamı tekemmül etti. Delillerin tamamı toplandı. Gelinen noktada sadece şüphelinin bulunması bekleniyordu. Nihayetinde de şüpheli bulundu" diye konuştu.

Epözdemir, kolluk kuvvetlerinin bu sürece çok katkısının olmadığını savunarak, yine de ellerinden gelen özen ve hassasiyeti gösterdiklerini düşündüğünü söyledi.

Süreçte hiçbir meslektaşı hakkında konuşmak istemediğini dile getiren Epözdemir, "Meslektaşımın (C.G'nin avukatı) bazı basın mensuplarına, 'yakalandıktan ve aile beni aradıktan sonra C.G. sucuk ekmek istiyordu, sucuk ekmek aldık. Ondan sonra getirdik' şeklindeki açıklamaları çok üzücü, incitici. Burada acılı bir anne baba var. Biraz da onların perspektifinden bakmak lazım" şeklinde konuştu.

Epözdemir, Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut aleyhine kamuoyunda bazı haberler çıktığını hatırlatarak,  acılı bir babanın çok sağlıklı açıklamalar yapamayacağını ve psikolojik yardım aldığını söyledi.

Epözdemir, şunları kaydetti:

"Süreç nedeniyle son derece mutluyuz. Geç de olsa şüphelinin yakalanması bize hakikaten umut verdi. Bundan sonrası... Öyle veya böyle şüpheli yakalandı. Kuvvetle muhtemel tutuklanacak.  En kısa zamanda iddianamenin tanzim edileceğini düşünüyorum. Delillerin tamamına yakını tekemmül etti. Sadece şüphelinin kendisi değil, ona yardımcı olan, onu azmettiren, cesedi ve suç delillerini gizleyen, şüpheliyi kayıran, yargıya teslim etmeyen herkesle ilgili gerekli cezai işlem yapılacak, takibat yapılacaktır. Biz bu hukuki sürecin takipçisi olacağız."

'Müdafi' sıfatıyla dosyayı takip edeceklerini aktaran Epözdemir, yetki vereceği 50 meslektaşının da 'katılan' sıfatıyla davayı takip edeceğini kaydetti.

Epözdemir, savcıdan bilgi aldıktan sonra tekrar bir değerlendirme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Anne Nagihan Karabulut

Oğlu Enver Karabulut ile birlikte zanlı C.G'nin bulunduğu Çocuk Mahkemeleri binası önünde bekleyen anne Nagihan Karabulut ise gazetecilerin "Hak yerini buldu mu?" şeklindeki sorusuna "Buldu ama tam değil" cevabını verdi.

Kendisinden bir açıklama yapmasını isteyen gazetecilere, avukatının gerekli açıklamayı yaptığını söyleyen Nagihan Karabulut, "Bundan sonrasını yargı takip ettiği için sabırla bekleyeceğiz. Yine her zaman beklediğimiz gibi. Tabii bir parça yüreğimize su serpildi. Bir şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Bu arada mahkeme binasının yakınlarındaki bir binaya "3 milyon avroya satılık kız. Müracaat: Süreyya Karabulut" yazılı bir pankart asıldı. Polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından pankartı bulunduğu yerden indirdi. Pankarta, Münevver Karabulut'un ailesi ve yakınları tepki gösterdi.