Garipoğlu: Yurtdışına hiç çıkmadım

Karabulut'un katil zanlısı Garipoğlu olaydan pişmanlık duyduğunu söyleyerek, "Keşke o ölmeseydi de ben ölseydim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL  - Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, olayın ardından yurt dışına hiç çıkmadığını, bilmediği bahçeli bir evde kaldığını öne sürdüğü öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece teslim alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Cem Garipoğlu'nun buradaki emniyet görevlileriyle sohbeti sırasında, Münevver Karabulut'u olay günü okulundan aldığını anlattığı bildirildi.

Karabulut'u evine götürdüğünü anlatan Cem Garipoğlu'nun, olaydan sonra firari olduğu süre içerisinde ise hiç yurt dışına çıkmadığını, bilmediği bir yere tanımadığı bir kişi tarafından götürüldüğünü söylediği belirtildi. Cem Garipoğlu'nun kaldığı bu bahçeli evde gündemi sürekli takip ettiğini ifade ettiği kaydedildi.

Emniyete getirilişi sırasında, psikolojisinin iyi olmadığı görülen Cem Garipoğlu'nun, olaydan pişmanlık duyduğunu söyleyerek, "Keşke o ölmeseydi de ben ölseydim" diye konuştuğu öğrenildi.

"Ceset bavula sığmadı"

Münevver Karabulut'un öldürüldükten sonra başının kesilmesine ilişkin ise Cem Garipoğlu'nun, "Cesedin bavula sığmadığı" gerekçesini gösterdiği öne sürüldü.

Bu arada, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanmasına ilişkin sürecin emniyet yetkililerinin tahmin ettiği şekilde işlediği, tahmin dışında hiçbir olayın gerçekleşmediği kaydedildi.

Zanlı Cem Garipoğlu'na, Münevver Karabulut'un öldürülmesi ve sonrasında bir yada birden fazla kişinin yardım ettiği düşüncesiyle soruşturmanın sürdürüldüğü, yeni tespit ve değerlendirmelere göre başka gözaltılar olabileceği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın göreve geldiği zaman ilk istediği dosyanın Münevver Karabulut cinayeti dosyası olduğu ifade edilerek, Çapkın'ın "Çember daraldı" sözlerinin boş olmadığına dikkat çekildi.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Valisi Muammer Güler aracılığıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelini bu olaydan dolayı tebrik ettiği de öğrenildi.